În Danemarca veniturile obţinute de stat din jocurile de noroc sunt în creştere faţă de 2014!

Agenţia care se ocupă de jocurile de noroc din Danemarca a anunţat că primul trimestru din anul 2015 a fost unul pozitiv din punct de vedere al taxelor colectate de la companiile care operează pe această nişă.

Astfel venitul brut din jocurile de noroc a fost în primul trimestru din 2015 de 750 de milioane de coroane daneze, adică aproximativ 100 de milioane de euro. Comparativ, în primul trimestru din 2014 GGR-ul (venitul brut) a fost de 670 de milioane de coroane daneze.

17pariurirzv-465x390.jpg

Pariurile au reprezentat baza cu un GGR de 440 de milioane de coroane, în creştere cu 25 de milioane, jocurile de casino au depăşit aşteptările cu o valoare de 310 milioane de coroane daneze (255 în trimestrul 1 din 2014), iar poker-ul a fost în scădere, la 45 de milioane de la 50.

Într-un raport mai amplu, Spillmyndigheden (organizaţia similară cu ONJN în România) a declarat că un număr tot mai mare de danezi s-au înregistrat în sistemul de autoexcludere voluntară. Astfel până la 1 mai erau înregistrate 5100 de persoane, dintre care 70% au dorit auto-excludere definitivă, iar celălalt procent de 30% a ales să stea deoparte de jocurile de noroc pentru o perioadă cuprinsă între una şi şase luni. Peste 75% dintre utilizatorii înregistraţi în acest sistem de auto-excludere sunt de sex masculin.

În România în data de 13 februarie 2015 a fost implementat noul sistem de licenţiere offline, iar în următoarea perioadă se vor afla şi normele metodologice pentru jocurile de noroc de la distanţă. Rămâne de văzut dacă, precum danezii, va exista şi în România o informare legată de banii care ajung la stat din aceste activităţi.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi