În Australia de Sud pariurile pe eSports au fost interzise!

Se pare că autoritățile din Australia de Sud nu prea suportă pariurile sportive. După ce au implementat taxe foarte piperate pentru agențiile care operează pe acest teritoriu, oficialii de aici au luat o nouă decizie ciudată: au solicitat celor de la Independent Gambling Authority să interzică pariurile pe sporturi electronice.

esports.jpg

Culmea că decizia vine la scurt timp după ce li s-a cerut să reglementeze pariurile pe această nișă, deci ei au luat o decizie fix pe dos. John Rau, ministrul afacerilor interne, a recunoscut că nu s-au făcut prea multe cercetări pentru a se afla exact ce influență negativă poate avea acest tip de pariuri asupra locuitorilor din Australia de Sud. Pe de altă parte acesta susține că decizia a fost luată pentru a proteja minorii, care ar putea fi mult mai tentați să parieze pe sporturi electronice decât pe alte sporturi pentu că la urma urmei este vorba de jocuri pe calculator, adică un domeniu cu care mulți copii au tangență.

Interesant este că atâta timp cât Valve nu a luat vreo măsură împotrivă pariurilor cu skin-uri unde minorii chiar puteau paria la greu, nici autoritățiile din nici o țară sau teritoriu nu au părut să fie prea interesate de acest nou fenomen. Acum când oricum minorilor le este mai greu să parieze, autoritățiile australiene reacționează, și este posibil ca ceva asemănător să se întâmple în curând și în alte state.

Conform celor de la calvinayre.com, momentul în care au fost interzise pariurile pe eSports concide cu momentul în care s-a anunțat că Adelaide (capitala Australiei de Sud) va organiza pe Adelaide Arena cea mai mare competiție de Mario Kart din Australia.

 Joacă acum la cea mai bună agenție de pariuri sportive online

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi