În Australia au fost interzise pariurile online live și poker-ul online!

Parlamentul Federal din Australia a aprobat marți legea propusă de Senat prin care jocul de poker online și pariurile sprtive online live să fie interzise pe teritoriul țării.

Încă din 2001 există o serie de legi în acest sens ce formează ”Interactive Gambling Act” care limitează accesul la gambling-ul online, dar de-a lungul timpului operatorii de jocuri de noroc au găsit nenumărate portițe pentru a le ”fenta”. Astfel decizia de astăzi are mai degrabă rolul de a acoperi ”găurile” lăsate descoperite.

TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX!

Argumentul principal invocat pentru interzicerea pariurilor live este acela că cele mai multe blaturi și acte din corupție în sport ar avea ca obiectiv influențarea rezultatelor pariurilor plasate după startul meciului. De altfel cu ceva timp în urmă v-am prezentat o știre în care vă arătam că la anumite partide de fotbal din Australia a fost interzis chiar accesul cu telefonul mobil pe stadion de frica aranjamentelor (detalii aici).

Inițial fusese lăsată posibilitatea de a plasa pariuri live prin telefon; pariorii puteau suna la agenție iar membri din staff plasau și procesau manual respectivele pariuri. Însă casele de pariuri au găsit rapid o soluție de a fenta sistemul, ele oferind metode automatizate de a juca rapid pariul dorit prin servicii de tipul ”click to call”.

Decizia Senatului și a Parlamentului Federal este una extrem de criticată, senatorul democrat David Leyonhjelm fiind unul din principalii contestatari a acesteia.

Este stupid. Dacă vrei să joci poker, sunt destule oportunități în Australia în cazinouri și la diferite turnee. Oricum australienii deja se joacă mult poker, dar ideea este de a stopa ispre jocurile online pentru ca cele din cazinouri să prospere. Oricum cei care vor să fenteze în continuare sistemul o pot face utilizând un VPN (virtual private network), deci mă îndoiesc că decizia de astăzi va stopa acest fenomen. Același lucru este valabil și în ceea ce privește pariurile live. Cine vrea să plaseze astfel de pariuri va găsi soluții cum a găsit și până acum.

Vă spun eu care este motivul real din spatele decizii. Guvernul vrea să descurajeze gambling-ul online pentru ca jucătorii să se orienteze către mediul offline, iar astfel să vină bagi la bugetul statului. Dar ce nu înțeleg ei este că alte țări, precum Marea Britanie de exemplu, au găsit de mult soluții viabile pentru a reglementa piața jocurilor de noroc din spațiul virtual și pentru ca operatorii să poată oferi astfel de servicii în legalitate plătind taxe. În acest mod UK a câștigat sute de milioane de lire numai anul trecut.

David Leyonhjelm pentru huffingtonpost.com.au

Pentru cei care nu au urmărit în trecut știrile noastre, reamintesc că Australia este probabil țara cu cele mai grave probleme cauzate de dependența jocurilor de noroc. În medie în fiecare an se pariază 1,000$ pe cap de locuitor, o persoană se sinucide zilnic din cauza problemelor legate de gambling, iar numărul de cazuri de furturi de bani din cauza acestei dependențe este unul extrem de mare.

Însă nu gambling-ul online a cauzat aceste probleme, ci cel offline în condițiile în care un sfert din aparatele de păcănele din întreaga lume pot fi găsite în Australia. Însă aici statul nu mai ia măsuri, probabil și pentru că anual ajung la bugetul statului în jur de 6 miliarde de dolari datorită jocurilor de noroc, sumă care acum probabil va crește o dată cu interzicerea pariurilor live online și a jocurilor online de poker.

Click aici și încasează acum cel mai bun bonus la pariuri sportive


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi