Illinois, Raiul jocurilor de noroc. 878 milioane dolari jucați doar la păcănele!

Decatur este un oraș în Illinois care se laudă cu o industrie înfloritoare a jocurilor de noroc. Din 2012 și până acum, cetățenii acestui stat au ”pompat” la păcănele nu mai puțin de 878 milioane de dolari! Nicăieri în lume nu s-a mai întâmplat asta, pentru o populație de 72 706 de oameni - atât cât s-a estimat pentru anul trecut în statul american. 

La cinci ani de la introducerea primului slot legalizat, s-a ajuns ca un aparat să revină la 481 de locuitori - nici operatorii de jocuri de noroc și nici politicienii nu s-au așteptat la o asemenea creștere a interesului oamenilor pentru păcănele. 

Amplasarea terminalelor slot-machine pe vase de croazieră, în baruri, parcări de camioane, precum și în saloanele autorizate de jocuri de noroc au trimis an de an milioane de dolari în vistieria statului, dar în același timp a ridicat și câteva semne de întrebare cu privire la proliferarea acestei activități în rândul populației.

"Piața este supra-saturată. Acum, fiecare loc de genul taie profiturile celuilalt administrator de pe piață”, zice Diana Binkley proprietara localului ”Feeling Lucky Lounge & Package”, din nordul orașului Decatur, care le oferă pariorilor și posibilitatea de a servi ceva de mâncare, plus o bere de 2 dolari, în timp ce joacă. 

Vezi aici care sunt cele mai bune cazinouri pentru păcănele online!

Afacerile Dianei au generat luna trecută un venit de 10.292 de dolari în jocurile de noroc, ceea ce reprezintă doar o parte infimă din venitul final al statului pe o lună - de 110 milioane de dolari! Astăzi, Statul Illinois deține 26.589 de slot-machine la 6604 de adrese. În Mount Zion, un micuț orășel din Illinois, s-au jucat 18 milioane de dolari pe cele 18 terminale existente, iar în Warrensburg (o altă localitate aflată în apropiere) s-au jucat 9 milioane de dolari pe cinci aparate.

”Aduc fluxuri suplimentare de venituri pentru peste 6.000 de unități din întreaga țară și venituri însemnate pentru orașele mici ale statului, care nu au avut niciodată capacitatea de a genera aceste sume în trecut”, a declarat Michael Gelatka - președintele Asociației Operatorilor de Jocuri de Noroc din Illinois. 

Din 2012, de când s-a introdus primul terminal legalizat, statul american a obținut venituri de 882 milioane dolari, municipalității din Decatur revenindu-i 176 milioane dolari.

În Stetele Unite se prevede o taxă de 30% pentru venitul net/terminal sau suma pariată minus ceea ce este de plătit - 25% ajungând la stat, iar restul de 5 procente mergând la municipalitatea locală. Restul de 70% din venitul total este împărțit în mod egal între firmele care găzduiesc jocurile de noroc și operatorii acestor aparate. Fiecare pariu individual are un maxim de 2$, cu un câștig maxim de 500$ pentru un singur pariu. Conform acelorași legi, doar un număr de cinci astfel de terminale pot fi instalate în orice parcare de camioane sau benzinării sau în oricare unitate autorizată să servească băuturi alcoolice.

Joacă acum cele mai spectaculoase sloturi online pe telefonul mobil!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi