Ilie Dobre și-a depășit și recordurile pe care nu le-a făcut! Gigi Becali poate intra și el în Cartea Recordurilor!

Ilie Dobre a fost desemnat de World Record Academy (WRA) „comentatorul sportiv radio cu cele mai multe cărţi publicate”, 45 la număr. O dată cu această nouă reușită, crainicul a bătut recordul recordurilor deținute de o singură persoană.„Charaka Bhanu (105 ani), din India, avea 19 recorduri personale, dar, dacă mă întrebați pe mine, a trișat. Mai întâi, a ținut o bilă de fier în aer cu puterea minții o secundă, apoi două secunde, apoi trei și, tot așa, până la 19 secunde. Cred că putea să țină bila în aer 19 secunde din prima, dar era avid după recorduri. A avut și a 20-a încercare, dar a strănutat, i-a căzut mingea în cap și acum e în spital. Așadar, Ilie Dobre, cu 20 de recorduri personale, este cel mai tare”, ne-a declarat Emilian Fluier, reprezentantul  WRA în România.

Iată câteva motive pentru care Dobre este unic în lume:

- 35 secunde şi şase zecimi; 31 secunde şi 27 secunde, în transmisiunea unui gol în direct, fără respiraţie; 

- 52 de secunde şi trei zecimi, în transmisiunea unui gol în direct, fără respiratie, în studio; 

- este singurul comentator cu baraj pe coardele vocale, pentru a stăvili debitul de cuvinte;

- scrie cele mai stupide dedicații pentru cumpărătorii cărților. „Ce vreți? Sunt 45 de cărți! Dedicațiile inteligente le-am epuizat după primele 20. Sunt secătuit!”

- este cel mai bun crainic radio pe care îl cheamă Ilie Dobre.

- deține recordul și la capitolul gafe live precum: „Hagi are doi, aproape trei adversari lângă el”, „Şut şi goooooooooooooool! Şi nu e gol!”, „Haideți să ascultăm cum dansează Mădălina Manole” sau „După cum anticipa şi colegul din studio, Oţelul a pierdut în etapa trecută”.

- și-a depășit și redcordurile pe care nu le-a realizat niciodată!

De când cu episodul Celta – FC Argeș, a fost clar că Ilie e singurul om din lume care poate să comenteze un meci fără să se uite la el. Așa se explică faptul că ritmul comentariului este mai rapid decât al jocului. Dacă au căști în urechi, fotbaliștii află de la el cum se va încheia faza în desfășurare.

Impresionat de faima avută la nivel mondial de crainicul radio, ministrul român al turismului este decis să propună ca noul brand de țară să fie o caricatură cu Ilie Dobre, stringând „goooool” în timp ce se uită la un cronometru. 

„Într-adevăr, oaia ne reprezintă ca popor, ca și frunza... tăiată la câini. Avem multe oi și frunze în România. În același timp, e posibil să se creeze o confuzie. Oi și frunze au și bulgarii sau albanezii. În schimb, Ilie Dobre e inconfundabil. Cine nu îl cunoaște? Când te duci în SUA sau în China sau la Balcic, auzi de Hagi, Ilie Dobre și Nadia Comăneci... mă rog, unii îl mai confundă pe Ilie Dobre cu Ilie Năstase, din cauza prenumelui comun”, a spus ministrul.

Fotbalul românesc mai deține și alte recorduri notabile pe plan mondial. De exemplu, Răzvan Burleanu este singurul președinte de federație de fotbal care nu se pricepe la fotbal, Ilie Dumitrescu este cel bun emițător de analize tehnico-tactice pe care nu le înțelege nimeni, iar Gigi Becali este patronul de club care a mâncat cea mai multă brânză în 59 de ani de viață: 8,6 tone.

(Scris de Victor Partan)

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi