Îl mănâncă mâna să pună la pariuri. Şumi: "Acum pariez pe flotări cu prietenii mei..."

Suspendat în acest an două luni şi amendat cu 50 de mii de euro, Marius Șumudică se abţine cu greu să nu joace la pariuri. E conştient însă că o altă pedeapsă i-ar termina cariera, aşa că acum mai face pariuri doar cu prietenii. O masă la restaurant e jack-pot-ul pentru care joacă acum antrenorul Astrei. Desemnat cel mai bun antrenor al anului din România, Şumudică a acordat un interviu celor de la Gazeta Sporturilor în care explică de ce nu nu mai vrea să rişte. 

Există (nn - tentaţia de a paria), dar mă abţin. Și când mă uit cu staff-ul meu la câte un meci, pariez cu colegii. Pe o masă, pe zece flotări, pe nu știu ce...Că bat gazdele, că se mai dă un gol... Mă abţin să mai pariez oficial, fiindcă ar fi un dezastru pentru cariera mea să fiu suspendat din nou. E singurul job pe care-l am, e meseria din care îmi întreţin familia. Și-mi place foarte mult ceea ce fac,

---spune Şumudică

Antrenorului Astrei îi vine greu să creadă că antrenorii din România sunt implicaţi în lucruri necurate. Spune că tenisul e sportul folosit cu precădere de mafia pariurilor. 

Cu siguranţă există o influenţă a unei mafii a pariurilor. Nu știu la ce nivel. Cred că sunt puţini antrenori care să facă jocurile vreunei mafii. Nici nu cred că există vreun antrenor care să se implice. Fiindcă așa ceva poate fi făcut doar cu jucătorii. Și dacă-i ceri unuia să facă un blat, la un moment dat s-ar putea să ajungi în conflict cu acel jucător, care te are la mână. Și nu mai pui capul pe pernă. Mi se pare că în tenis e mai simplu, că se joacă unu la unu, nu e nevoie să se implice multe persoane. În fotbal e mai greu,

---crede antrenorul Astrei

Şi faptele îi dau dreptate lui Şumudică. Doi arbitri de tenis din Uzbekistan au fost suspendaţi pe viaţă pentru implicare în mafia pariurilor.  Sherzod Hasanov și Arkhip Molotyagin transmiteau unui complice în timp real scorurile meciurilor pe care le arbitrau prin intermediul unei căști conectate la telefonul mobil, pe care îl țineau ascuns în buzunare! Arbitrii întârziau nejustificat de mult trecerea scorurilor pe tabelă, astfel încât persoana aflată în legătură cu cei doi să aibă timp să facă pariul live! Acest lucru este posibil, având în vedere că sistemul de live score al caselor de pariuri este conectat la tabletele arbitrilor de tenis.

La începutul acestei luni, 34 de persoane au fost arestate în Spania pentru implicare în mafia pariurilor. Cei implicaţi au vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani, iar şapte dintre cei arestaţi sunt jucători de tenis. Ancheta a fost demarată anul trecut după ce un jucător a mers la poliţie şi a declarat că i s-au propus bani mulţi pentru a pierde un meci! Amănunte despre mega-scandalul din tenisul spaniol puteţi citi aici: https://pariurix.com/mega-scandal-in-tenis-34-de-persoane-arestate-in-spania-pentru-implicare-in-mafia-pariurilor.html. 

 

Foto: Ştefan Constantin / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi