Ieşeanul Cristian Murgoci este marele învingător la Grand 300. Ce sumă a câştigat

Cristian Murgoci a câştigat Poker Fest Grand 300, cel mai mare turneu al lunii februarie în România. El s-a impus, la capătul unei mese finale care a durat 8 ore şi şi-a asigurat un cec de 10.220€, după un deal în ultimii trei.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!

Un obişnuit al jocurilor de tip cash (în special deep stack), ieşeanul este unul dintre cei mai vechi profesionişti de la noi din ţară. Graţie succesului de duminică, Murgoci şi-a asigurat cel mai mare premiu din cariera sa într-un turneu.

197 de participanţi a avut Grand 300, competiţie care a recompensat cu premii pe primii 24 de jucători. La capătul a trei zile de întreceri pe muchie de cuţit, s-a ajuns la masa finală, unde Bogdan Silviu Lazăr părea să fie omul de bătut. Cu un stack de 1.856.000 fise, el avea de două ori mai multe chip-uri decât al doilea clasat, Ionuţ Flavius Voinea. Doar că structura turneului (deep stack) le-a oferit suficient spaţiu de manevră tuturor. La masa finală s-a pornit de la un nivel de blinduri de 6.000/12.000, cu un ante de 2.000. Ca atare, nu s-a ajuns la situaţii în care cei short stack să fie nevoiţi să foldeze sau să shoveze all-in (media de blinduri a fost de 55), jucându-se poker la cel mai înalt nivel. 

COMPONENŢA MESEI FINALE

Aproape incredibil, al doilea care a părăsit turneul a fost chiar Bogdan Silviu Lazăr, cel care avea în posesie un monster stack la debutul mesei finale. În schimb, Cristian Murgoci, care plecase antepenultimul (cu 396.000 chip-uri) a avut un run senzaţional, reuşind să câştige poturi mari cu o frecvenţă impresionantă. 

După ieşirea din concurs a lui Ciprian Virgil Munteanu (locul 4), cei trei rămaşi au făcut un deal, în funcţie de fisele pe care le aveau la acel moment. Astfel, s-a ajuns ca Ionuţ Flavius Voinea să aibă asigurat cel mai mare premiu (10.534 euro), independent de ce urma să se întâmple. Acesta nu a câştigat turneul, victoria finală aparţinându-i lui Murgoci, care "a pus mâna" pe primul său trofeu, dar şi pe un cec considerabil: 10.220 euro. Ocupantul ultimei trepte a podiumului a fost Ervin Kuglis, care s-a ales cu 9.500 euro. 

Secretul victoriei lui Murgoci stă în faptul că el este extrem de obişnuit să opereze cu stack-uri mari, fiind un obişnuit al meselor de cash cu multe fise. Ca atare, structura i s-a potrivit perfect, însă la succes a contribuit şi starea mentală excelentă avută. Cristian a dezvăluit la final că săptămâna trecută a fost una perfectă din toate punctele de vedere, reuşind să câştige sume importante şi la cash. Ca atare, a avut parte de un run excelent, pe care şi l-a continuat şi la masa finală, deşi plecase cu aproape de 6 ori mai puţine fise decât liderul.

CLASAMENT GRAND 300


Murgoci vânează un trofeu încă de la primul PokerFest, jucat în 2011, la Timișoara. El a fost atunci primul bubble boy din istoria circuitului, pierzând cu AK vs AA. La aproape şase ani distanţă, ieşeanul şi-a luat revanşa, după o evoluţie fantastică la masa finală; chiar dacă nivelul a fost unul extem de ridicat, Cristian a părut în multe momente că le este superior celorlalţi, iar rezultatul final nu a surprins, în cele din urmă, pe nimeni.

În următoarea lună, nu vom mai asista la vreun turneu de anvergură în România, însă la finalul lui martie vom avea Israeli Poker Championship. Organizat de PokerFest şi cu sateliţi online de calificare pe Unibet, competiţia de opt zile se va desfăşura la World Trade Center, în Bucureşti. Main Event-ul va avea un buy-in de 550€, astfel că se anunţă un fond de premiere substanţial şi o competiţie ce nu trebuie ratată.

SURSĂ FOTO: POKERFEST.RO

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi