Iese Iorgulescu, se pregătește să intre Marius Stan. ”Gino mi s-a părut puțin iritat...”

Gino Iorgulescu se pregătește să predea ștafeta în fruntea LPF. Ca și predecesorul său (Mitică Dragomir), însă, Iorgulescu mai speră într-o minune și se încrede în continuare în oamenii de fotbal din România. Președinte la Ligă vrea să fie Marius Stan, fostul șef de la Oțelul Galați. 

Inițial, fostul primar al Galațiului (foto: sportpictures.eu) a anunțat că nu-i va face concurență lui Gino dacă acesta va candida pentru un nou mandat. Ulterior Marius Stan s-a mai gândit și, după o discuție cu președintele în funcție al LPF, a decis că se va înscrie în cursă.

"Am spus că am să candidez dacă nu candidează Gino. Dar am avut o discuție cu el și m-am decis să candidez și dacă va candida el. A fost o discuție așa, puțin deplasată, și puțin lipsită de respect. De regulă, când spun ceva în spațiul public mă țin de cuvânt. O fac pentru că mi s-a părut că am fost tratat cu lipsă de respect. Gino mi s-a părut un pic iritat, așa.", a declarat, într-o intervenție la DolceSport, Marius Stan.

Fostul șef de la Oțelul se pregătește acum de zor pentru alegerile care ar trebui să se desfășoare în noiembrie. Gino Iorgulescu (foto: sportpictures.eu) ocupă funcția de președinte al LPF de pe 14 noiembrie 2013. Atunci, fostul fotbalist al Sportului și al echipei naționale a pus punct ”domniei” de 17 ani a lui Mitică Dragomir cu un scor de 11 la 7 la scrutin. 

Următorul pe listă, Christoph Daum

De schimbare se pregătește și naționala mare. Membru al Comisiei Tehnice din FRF, care analizează munca lui Christoph Daum, Aurică Ţicleanu a anunţat că antrenorul german va pleca la finalul acestor preliminarii, când îi expiră şi înţelegerea cu Federaţia.Țicleanu are și varianta pentru înlocuirea neamțului - Costel Gâlcă. 

”Eu cred în Costel Gâlcă şi în genul lui de antrenor. Se spune că la noi antrenorul trebuie să dea cu barda, dar eu cred că am ajuns în mileniul trei, e alt nivel şi trebuie să ne comportăm altfel. Lucrurile evoluează, lumea se schimbă...", a  spus Ţicleanu la ProSport Live.

Daum, ”persona non grata” pentru Iorgulescu

Dacă LPF s-ar ocupa de națională în locul federației, pe Daum (foto: sportpictures.eu) nu l-ar mai prinde toamna pe bancă. Șeful Ligii are o altă variantă, Cosmin Olăroiu. "Din punctul meu de vedere, eu l-aș demite și acum pe Daum! Dar să așteptăm și calculele matematice. Olăroiu e cel mai potrivit să antreneze naționala!", spunea Gino Iorgulescu acum aproape două luni.

Între timp, pe listă a apărut și Cosmin Contra. ”Guriță” s-a certat cu Ionuț Negoiță pe subiectul transferurilor și e tentat să plece de la Dinamo. Contra a spus însă că nu are motive de plecare, dar că pe viitor nu ar refuza echipa naţională."Cât timp zvonurile există, eu n-am ce să le fac. N-am discutat cu nimeni din cadrul Federaţiei. Dacă va fi vreodată momentul să discutăm, vom vedea ce se va întâmpla. Am discutat pentru a prelua echipa de tineret, însă nu mi-am dorit acest lucru. Sunt total diferite meseriile de antrenor şi selecţioner. Nu există o vârstă anume la care să preiei echipa naţională. Dacă proiectul e ok, de ce nu?", a declarat Contra (foto: sportpictures.eu) la DolceSport.

Meciurile pe care România le mai are de disputat în preliminariile CM 2018: 

România - Armenia (1 septembrie)
Muntenegru - România (4 septembrie)
România - Kazahstan (5 octombrie)
Danemarca - România (8 octombrie)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!