Iaşiul e capitala pokerului românesc! Ionuţ Alexandru Enache e marele câştigător la Pokerfest-Unibet Bucureşti

Iaşiul este la putere în festivalurile de poker organizate de Pokerfest. Ionuţ Alexandru Enache a devenit al patrulea câştigător din capitala Moldovei, pe 2017, din tot atâtea turnee organizate sub această egidă. El s-a impus dumincă la Main Event-ul cu buy-in de €330 din cadrul Pokerfest-Unibet Bucureşti, câstigând la final un premiu de €10.850. 

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!

După un 2015 excelent, în care îşi adjudecase €300 + 30 No Limit Hold'em/Pot Limit Omaha Mix - Freeze-out Bounty la WPT Amsterdam, Ionuţ a avut un an cu sincope, în care nu a reuşit rezultate notabile. Şi-a luat revanşa pe deplin în 2017, la turneul Pokerfest-Unibet, desfăşurat la clubul All In din capitală.

Ieşeanul nu era nici pe departe marele favorit la startul mesei finale, la care a intrat cu un stack mai degrabă modest (a fost al 7-lea din 11 participanţi la startul ultimei zile). Cu un joc solid şi cu un timing perfect, el şi-a înmulţit şi apoi consolidat fisele avute, ajungând până în ultimii trei. S-a ajuns la un deal în care cel mai bine a ieşit Ciprian Păunescu (€12.000). De altfel acesta din urmă i-a fost şi adversar lui Ionuţ Alexandru Enache în heads-up, însă jucătorul din Moldova a avut nervii mai tari şi a gestionat mai bine presiunea. Locul trei i-a revenit israelianului Ran Shahar, care şi-a asigurat un cec în valoare de €10.300. 

CLASAMENT FINAL

Povestea cea mai interesantă din turneu a avut-o ocupantul locului 4, Daniel Stoian (premiu de €5.350). El a obţinut această performanţă notabilă după ce s-a calificat de pe internet, la unul dintre sateliţii Unibet, cu doar €10.

Revenind la câştigător, acesta este al patrulea ieşean care îşi trece în palmares un turneu desfăşurat sub egida Pokerfest. Cristian Murgoci s-a impus în februarie la Grand 300, apoi Tudor Purice a luat trofeul în martie la Israeli Poker Championship, pentru ca Marius Munteanu să termine pe primul loc la Pokerfest Iaşi.

sursă foto: SutRazvan.ro

Spectacol şi în high-roller

Main eventul menţionat mai sus nu a fost singura competiţie care i-a mobilizat pe jucătorii români. Primul mare turneu al săptămânii s-a încheiat vineri - un high roller cu buy-in de €660 - cu victoria lui Marius Cătălin Perțea. Pentru acesta (foto sus) titlul este al doilea rezultat mare în circuitul Pokerfest în acest an: în martie reuşea să termine pe ultima treaptă a podiumului în IPC București. Cei €9.050 obţinuţi la high roller îl fac pe Perţea să se apropie de bariera celor 100.000 de euro câştigaţi din poker, după ce şi la Monte Carlo a reușit un rezultat notabil, locul 11 (şi un premiu de aproximativ 44.000 de euro).

CLASAMENT FINAL

De menţionat că high rollerul Pokerfest-Unibet a avut 50 de participanţi, 7 dintre ei intrând în bani. Pe locul al doilea s-a clasat un regular al turneelor de la noi, Gabriel Gavrilă. Acesta a făcut un deal cu Perţea în heads-up şi s-a ales cu 7500 de euro.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!