Ianuarie, luna recordurilor pentru cazinourile online din Italia

Piața reglementată a jocurilor de noroc online din Italia a pășit cu dreptul în 2018 și a stabilit un nou record al pariurilor sportive și al cazinourilor online. Cifrele date publicității de agenția de știri pentru jocuri de noroc, Agimeg, arată că veniturile totale au fost de 150,5 milioane de euro în ianuarie - în creștere cu 15,5% față de anul precedent. Online-ul a crescut cu 27,5%, până la 60,8 milioane de euro, depășind cu mult creșterea de 8,7% a pariurilor cu amănuntul.

Operatorul britanic al site-ul italian Bet365 a ”arestat” locul 1 printre operatorii individuali în ceea ce privește pariurile sportive online, cu venituri de 10,1 milioane de euro. Marca Planetwin365 a grupului SKS365 nu a depășit cu mult 8,5 milioane de euro. Restul operatorilor au dat o luptă crânbcenă pentru un loc cât mai bun în Top5, iar pe rând s-au clasat Snaitech (5,7 milioane euro), Eurobet (5,1 milioane euro) și Sisal (4,9 milioane euro).

Cazinourile online au fost și ele la înălțime, cu venituri totale în ianuarie de 59,7 milioane euro - o creștere de 30,4% în raport cu aceeași lună a anului trecut. Operatorul local Lottomatica (foto: lottomatica.it) s-a clasat pe primul loc în competiiția individuală, cu un procent mărit de 9.01% față de The Stars Group (Pokerstars) cu 9,01%. Sisal (8,33%), Eurobet (7,23%) și Bwin (5,91%) au completat Top5. 

Pe de altă parte, piața online a pokerului din Italia a avut o nouă lună proastă, veniturile din turnee scăzând cu 1,1% până la 8,7 milioane de euro -  jocurile cash au scăzut cu 9,4% și au ajuns la 6,7 ​​milioane euro. PokerStars și-a menținut poziția dominantă la ambele categorii, deși cota turneelor a scăzut cu 10% față de anul trecut (până la 64,4%). 

Italia a salutat luna trecută un nou jucător de poker online pe piață. 888 Holdings și-a inaugurat oficial site-ul său de poker și sa terminat pe un onorant loc 8 în clasamentul jocurilor de numerar (cu o cotă de 3,16%), în timp ce ponderea sa pe piața turneelor ​​din Italia a fost de 1,26%. În momentul lansării site-ului pe piața reglementată, operatorul a declarat că "urmărește îndeaproape evoluția" progresului Italiei în vederea aderării la ”pactul de lichidități” aprobat vara trecută de Italia, Franța, Portugalia și Spania. 888 (foto: pokerfuse.com) deține licențe de poker atât în ​​Italia, cât și în Spania, și ocupă al doilea loc, după Pokerstars, pe această piață.

Cu toate acestea, autoritățile italiene se mișcă cel mai greu în această ”afacere”. Franța și Spania au dat deja drumul la treabă, iar Portugalia pare gata să intre în joc cât mai curând. Politicieni italieni insistă că în cele din urmă vor reuși să se alăture proiectului. Până atunci, 888poker va trebui să se mulțumească cu piața locală italiană. 

Deschide cont și joacă la cazinoul online recomandat de PariuriX!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!