I-au pus "cercurile" în jurul mâinilor. Şeful Olimpismului european, arestat pentru bişniţă cu bilete la Rio!

În vârstă de 71 de ani, şeful Comitetului Olimpic European, Patrick Hickey şi-a spus că n-ar fi rău să pună ceva bani deoparte pentru vremuri tulburi...Jocurile Olimpice au venit ca o mană cerească pentru el, aşa că s-a apucat să vândă bilete pentru marea competiţie din Brazilia..."la negru"! Conform BBC, aproape o mie de bilete ar fi plasat şeful Comitetului Olimpic European unor bişniţari care, la rândul lor, le-au vândut la supra-preţ celor care nu au mai apucat să-şi cumpere. 

Un poliţist sub acoperire a intrat în "afacere" şi capii reţelei au căzut rând pe rând. Mai întâi au fost arestaţi bişniţarii, după care a fost săltat şi Patrick Hickey - un fost judoka irlandez. Conform poliţiei, Hickey s-a ascuns...după uşă în momentul în care anchetatorii au intrat peste el în camera de hotel unde se cazase la Rio. Şeful Comitetului Olimpic European n-a ajuns însă direct la poliţie - i s-a făcut rău şi a fost dus de urgenţă la spital, unde a primit îngrijiri. 

Arestarea lui Hickey vine la doar câteva zile după ce poliţia din Brazilia a anunţat că l-a arestat pe irlandezul Kevin James Mallon, preşedintele unei agenţii din Londra care a vândut bilete online pentru Olimpiada de la Rio. Conform anchetatorilor, acesta avea asupra sa în momentul arestării peste 800 de bilete. Polițiştii au informaţii că fiecare bilet era vândut cu 7.800 de euro și că Mallon era în legătură directă cu preşedintele Comitetului Olimpic European. În faţa anchetatorilor, James Mallon a spus că biletele erau destinate unor persoane din Irlanda, care le-au cumpărat online.. 

Patrick Hickey a fost ales în fruntea Comitetului Olimpic European în 2006. El este, în acelaşi timp, şi preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv din Irlanda, funcţie pe care o deţine din 1989!  Hickey a fost prezent şi în România, în 2014, când COSR a sărbătorit "100 de ani de olimpism în România".

 

Foto: Cosmin Iftode / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi