Heynckes, a patra ”descălecare” la Bayern Munchen! Bild: ”Senzația anului în fotbal”

Secundul Willy Sagnol a stat doar câteva zile interimar la Bayern Munchen. Șefii bavarezilor au considerat că un antrenor cu nume, chiar și în vârstă de 72 de ani, este o variantă mai bună decât Sagnol. Așa se face că ”bătrânul” Jupp Heynckes (foto: fcbayern.com) a fost chemat de urgență să redreseze corabia. 

4 ani au trecut de când Jupp se despărțise de Bayern la finalul unui sezon de vis. În 2013, Bayern a bifat o triplă de vis: trofeul Champions League, titlul în Bundesliga și Cupa Germaniei! Va fi pentru a patra oară când îi va pregăti pe bavarezi, după ”episoadele” 1987-1991, 2009 (interimar) și 2011-2013.   

Heynckes, care a fost preferat de șefii echipei în fața lui Thomas Tuchel, a semnat cu Bayern o înțelegere valabilă până al finalul acestui sezon. Principala lui misunea este să repare ”stricăciunile” provocate în ultima vreme la echipă de Carlo Ancelotti și, mai ales, să repare imaginea șifonată după înfrângerea cu PSG din Ligă.   

Numirea sa nu a fost, deocamdată, confirmată oficial de gruparea de pe Allianz Arena. Bild, care scrie că anunțul va fi făcut în cel mai scurt, notează că Jupp Heynckes a fost dorința celor două nume uriașe care se ocupă de destinele lui Bayern - Uli Hoeness și Karl-Heinz Rummenigge. Aceștia nu au dorit un tehnician care nu cunoaște jucătorii și, mai ales, care e străin de ce se întâmplă la Bayern.

”Aceasta este senzația anului în fotbal”, a titrat Bild despre Jupp Heynckes, antrenorul care a mai salvat-o pe Bayern Munchen în două rânduri. Ultima dată a făcut-o în 2011, după demiterea olandezului Louis van Gaal. Dina cest punct de vedere, se poate spune că ”bătrânul Jupp” este mantaua de vreme rea a lui Bayern!

În 312 meciuri a condus-o Heynckes (foto: fcbayern.com) pe Bayern de pe margine, timp în care a bifat 200 de victorii (59 egaluri și 53 înfrângeri). Cum arată ”mandatele” acestuia pe banca bavarezilor: 
  
1 iulie 1987 - 8 octombrie 1991 
  
 – 2 titluri în Bundesliga 
 – 2 Supercupe ale Germaniei 

 1 iulie 2011 - 26 iunie 2013 
  
 – trofeul Champions League
 – titlul în Bundesliga 
 – Cupa Germaniei 
 – Supercupa Germaniei 

Singura perioadă în care Jupp Heynckes nu a câștigat niciun trofeu cu Bayern Munchen a fost 28 aprilie 2009 - 5 iunie 2009.  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!