Herrera, la pământ! Noi dovezi împotriva jucătorului de la Man United într-un blat celebru

Manchester United este implicată, fără să vrea, într-un nou scandal de meciuri aranjate! Asta din cauza jucătorului său, Ander Herrera - acuzat în Spania de lucruri necurate pe terenul de fotbal. Alături de starul lui United, alți 33 de fotbaliști spanioli, printre care și Gabi de la Atletico Madrid, se confruntă cu noi acuzații de aranjare a meciului dintre Zaragoza și Levante, din mai 2011. Gabi (captură foto: youtube) este cel care a marcat atunci ambele goluri ale oaspeților, care s-au salvat în ceasul al 12-lea de la matineu. 

Din dosarul anchetat de procuorii spanioli mai fac parte fostul antrenor al Zaragozei, Javier Aguirre, fostul director sportiv Antonio Prieto și fostul proprietar al clubului Agapito Iglesias. Procesul este așteptat să înceapă în cel mai scurt timp, iar presa spaniolă scrie că urmează pedepse grele pentru cei vinovați. Ziarul regional Las Provincias a susținut că cele 42 de persoane implicate ar putea fi condamnate la închisoare de la șase luni până la patru ani! Singurii care vor scăpa de pedeapsa cu executare sunt cei care vor fi condamnați până în doi ani, conform legii penale spaniole. 

Ancheta a fost redeschisă de Curtea Provincială de la Valencia la 25 ianuarie, în urma unui recurs făcut de procurorii de stat, Liga Profesională de Fotbal și Deportivo La Coruna. Actualul club al românului Florin Andone (foto: sportpictures.eu) a retrogradat în liga a doua atunci în urma victoriei cu 2-1 a celor de la Zaragoza.

Rapoartele din Spania spun că principala bază pentru redeschiderea cazului a fost suma de 848.450 de euro virată de șefi Zaragozei în conturile lui Aguirre, Prieto și nouă dintre fotbaliștii de atunci. Ulterior, aceștia ar fi redirecționat banii către persoanele responsabile din cadrul clubului Levante - scăpat de la retrogradare înaintea meciului în cauză, de pe 21 mai 2011. Printre jucătorii care au participat la ”aranjament” a fost și Ander Herrera - actualul jucător al lui Man United a primit în cont de la șefii cubului 79.000 de euro, sumă pe care, la rândul lui, a virat-o antrenorului Javier Aguire - cel care s-ar fi ocupat ca banii să ajungă la Levante. 

Anul trecut, judecătorul Isabel Rodriguez a declarat că existența transferurilor bancare este "incontestabilă", dar a insistat că probele prezentate de procurori nu au fost suficiente pentru a considera că meciul a fost aranjat. Ea a spus atunci că singura certitudine era că jucătorii din Zaragoza, directorul sportiv și antrenorul echipei au primit bani a căror utilizare finală era necunoscută, chiar dacă unele piste duceau spre meciul cu pricina (captură foto: youtube).

Același judecător, care conduce Curtea din Valencia, a decis redeschiderea cazului și a pregătit în cele mai mici detalii un nou dosar care acum va fi înaintat unei instanțe penale superioare. Autoritățile vor avea la dispoziție 10 zile din acest moment pentru a formula noile acuzații împotriva a 36 de jucători și a responsabililor de atunci ai Zaragozei. 

”Las Provincias” a sugerat că acuzațiile penale vor fi aduse în temeiul secțiunii 286.4 bis a Codului Penal din Spania, care se referă la corupția în sport. Revista Cadena Ser a scris și ea: "Va fi un proces și vom vedea toți jucătorii care au fost chemați să joace în meciul dintre Zaragoza și Levante, care se presupune că a fost aranjat”. 

Herrera (foto: standardmedia.co.ke) a vorbit acum patru ani despre implicarea sa în scandal, dar a insista că nu a comis nicio greșeală. El a spus în decembrie 2014: "Nu am participat niciodată în cariera mea la aranjarea rezultatului vreunui meci. Dacă voi fi chemat vreodată să depun mărturie într-o audiere judiciară, voi fi încântat să particip", a spus actualul jucător al lui Manchester United. 

Un purtător de cuvânt al lui Deportivo La Coruna a confirmat ultima decizie a judecătorului. În același timp, a dezvăluit că această măsură este rezultatul apelului făcut de club, procurorii de stat și responsabilii federației pentru redeschiderea anchetei după ce aceasta a fost închisă provizoriu anul trecut.

Reprezentanții Federației de Fotbal din Spania încearcă să dribleze întrebările jurnaliștilor: ”Nu comentăm știrile care apar în presă. Dacă decidem să facem un comentariu, o vom face prin intermediul canalelor oficiale". De asemenea, nimeni din conducerea fostulu club al lui Ander Herrera (foto: standardmedia.co.ke) nu a vrut să facă decalarații pe seama redeschiderii dosarului. Aceeași poziție au adoptat-o și șefii lui Levante, dar jurnaliștii spanioli scriu că lipsa de reacție a celor două cluburi e legată strict de recomandările judecătorului. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!