Haos în fotbalul grec! 85 de persoane vor fi judecate pentru trucarea meciurilor de fotbal!

Fenomenul de trucare a meciurilor este din ce în ce mai răspândit peste tot în lume şi PariuriX v-a prezentat numeroase articole despre astfel de cazuri din fotbalul italian, fotbalul sârb sau în general din fotbalul european.

Luna august începe cu ştiri proaspete dintr-o anchetă de corupţie din fotbalul grec, o lume extrem de coruptă chiar şi la cel mai înalt nivel. Este vorba despre un dosar ce datează din anul 2010, caracterizat de Giorgos Nikitiadis, ministrul sportului de atunci în Grecia, ca fiind “cea mai neagră pagina din istoria fotbalului grec”. Totul a pornit de la o sesizare UEFA, care a identificat 41 de partide din campionatul Greciei ca fiind suspecte de blat. În cei aproape cinci ani de anchetă au fost puse sub acuzare nu mai puţin de 158 de persoane, printre care conducători de cluburi şi jucători de la echipe importante.

Abia în aceste zile s-a ajuns la o finalitate a cercetărilor şi Curtea de Apel a decis că 85 din acele persoane urmează să fie judecate pentru trucarea meciurilor. Acuzaţiile aduse sunt spălare de bani, manipularea rezultatelor partidelor pentru pariuri, apartenenţa la o organizaţie criminală sau plasarea de pariuri ilegale. Prin aceste fapte cei în cauză au prejudiciat statul cu milioane de euro între 2008 şi 2011.

Printre persoanele acuzate găsim nume celebre din fotbalul grec, precum  Achilleas Beos (fostul preşedinte al clubului Olympiakos Volos şi actualul primar din Volos), Giorgos Borovilos (preşedintele Superligii de Fotbal din Grecia), Giannis Kombotis (preşedintele clubului Levadiakos), Dimitris Bakos (patronul clubului Asteras Tripolis), Thodoris Savvakis (patronul clubului Panthrakikos), Dimitris Tzelepis (preşedintele clubului Panthrakikos), omul de afaceri Giorgos Tsakogiannis, fostul mare fotbalist grec Avraam Papadopoulos, precum şi mulţi alţi jucători, antrenori, agenţi de pariuri sau oficiali din fotbal.

Vă recomandăm această casă de pariuri online!

Este clar că autorităţile din Grecia duc o luptă continuă pentru a stopa acest fenomen atât de periculos pentru fotbalul mondial, iar în ultimul timp chiar au înăsprit pedepsele pentru cazurile de corupţie din sport. Guvernul a modificat de curând legea şi a introdus o pedeapsă de 10 ani închisoare pentru cei care sunt dovediţi că au trucat meciuri, iar amenzile în cazurile de corupţie pot ajunge până la un milion €.

Fotbalul grec dar și sportul în general, au ajuns să scape de sub control.Stavros Kontonis, Ministrul grec al sportului

Chiar şi în aceste condiţii, o decizie cel puţin ciudată a fost luată în cazul patronului celui mai mare club de fotbal din Grecia, Olympiacos Pireu. Vangelis Marinakis, unul dintre cei mai bogaţi oameni din ţară, era principalul nume implicat în dosarul respectiv, însă în mod bizar acuzaţiile împotriva sa au fost retrase. El va fi totuşi exclus din fotbal, dar va putea în continuare să controleze clubul.

Rămâne de urmărit ce pedepse vor primi cele 85 de persoane judecate, însă cu siguranţă putem spune că aceasta este una dintre cele mai mari anchete de corupţie din fotbalul mondial. În mod cert fotbalul din Grecia va fi enorm afectat, el fiind oricum într-o situaţie dificilă din cauza problemelor financiare cu care se confruntă ţara.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi