Handicap asiatic - Exemple de pariuri și explicații

Handicap asiatic este un tip de pariu pe care eu îl joc cu regularitate și pe care orice parior trebuie să îl cunoască și să îl înțeleagă. Utilizarea lui ne poate ajuta să ne personalizăm pariurile cum dorim și să jucăm cote tentante la partide aparent  dezechilibrate. Aceste avantaje ne ajută la rândul lor să avem mai multe pronosticuri câștigătoare și să găsim mai multe ”value bets”.

Multe din ponturile zilnice propuse de mine sunt bazate pe handicapuri asiatice, și am văzut că mulți pariori nu știu ce sunt acestea. Așa că am venit cu o explicație ușor de urmărit ca să înțelegi despre ce este vorba.

Află care este site-ul meu preferat pentru handicapuri asiatice


Handicap asiatic - ce este?

Este un pariu cu două opțiuni unde una din opțiuni primește un avantaj fictiv, și cealaltă un handicap fictiv. Acesta poate fi de mai multe feluri:

 • fără returnare de miză: + / - 0.5, 1.5, 2.5 3.5 etc
 • cu returnare integrală de miză: + / - 1.0, 2.0, 3.0 etc
 • cu returnare parțială de miză: + / - 0.25, 0.75, 1.25, 1.75, 2.25, 2.75


Handicapurile fără returnare de miză

Sunt cele mai populare, și cele pe care eu le folosesc cel mai des. Dacă vezi un pariu precum ”Echipa A +0.5” înseamnă că această echipă primește un avantaj fictiv de jumătate de gol. Acesta este suficient încât să câștigi pariul la un rezultat de egalitate. Dacă în schimb vezi ”Echipa A -0.5” înseamnă că ea pornește cu un handicap. Aceasta va trebui să câștige meciul pentru ca pariul să fie câștigător. În aceeași ordine de idei putem avea:

 • HA +0.5 - echipa trebuie să câștige sau să facă egal
 • HA -0.5 -  echipa trebuie să câștige
 • HA +1.5 – trebuie să nu piardă la mai mult de 1 gol diferență (la fel de bine poate să câștige sau să facă egal)
 • HA -1.5 – trebuie să câștige la minim 2 goluri diferență
 • HA +2.5 – trebuie să nu piardă la mai mult de 2 goluri diferență
 • HA – 2.5 - trebuie să câștige la minim 3 goluri diferență

Și așa mai departe. Deci pariul este ori câștigător, ori pierzător.


Handicapurile cu returnare de miză

Aici avantajele sau handicapurile au valori întregi. La un pariu de tipul ”Echipa A -1.0”, aceasta trebuie să câștige la minim 2 goluri diferență. Cum așa? Presupunem că echipa pe care ai pariat câștigă cu 3:2, dar dacă adaugi acel handicap fictiv scorul ar fi de 3:3, deci ea nu ar mai fi câștigătoare. Pe de altă parte nici nu pierde, deci acesta este considerat ca fiind un scenariu de mijloc unde primești suma pariată înapoi. Așa că avem:

 • Ha 0 - este echivalentul unui pariu Draw No Bet unde echipa pe care ai mizat trebuie să câștige, dar în caz de egalitate primești înapoi suma pariată.
 • HA +1.0 – pariul este câștigător dacă echipa respectivă face egal sau bate. Dacă pierde la un gol diferență miza este returnată, dacă pierde la 2 sau mai multe pariul este pierzător.
 • HA -1.0 – echipa pe care ai jucat trebuie să se impună la minim 2 goluri. Dacă bate la un singur gol primești miza înapoi, iar dacă face egal sau este învinsă pierzi pariul.
 • HA +2.0 – câștigi dacă echipa nu pierde la mai mult de un gol diferență. Primești banii înapoi la o înfrângere la fix 2 goluri, și pierzi pariul dacă pierde la 3 sau mai multe goluri.
 • HA -2.0 - echipa pe care ai jucat trebuie să se impună la minim 3 goluri. Dacă bate la 2 goluri primești miza înapoi. Dacă se impune la un gol, pierde sau face egal, atunci pariul e pierzător.


Handicap cu returnare parțială de miză

Nu voi intra în prea multe detalii pentru că nu prea obișnuiesc să le joc. Ele reprezintă variante de mijloc între cele două tipuri despre care am vorbit mai sus. Dacă pariezi 100RON pe un handicap de +0.75, este ca și cum ai pune 50RON pe handicap +0.5 și 50RON pe handicap +1.0. Dacă chiar vrei să joci în acest mod, atunci poate este mai bine să pui câte un pariu separat pe fiecare opțiune. De multe ori vei beneficia de cote un pic mai bune și este mai ușor de contrat un pariu care nu merge în direcția dorită.
Câteva situații în care să folosești handicapuri

Sper că ai înțeles despre ce este vorba. Este chiar simplu dacă te obișnuiești, și vei vedea că sunt momente în care aceste pariuri chiar îți vor fi folositoare. Uite câteva exemple:

 • crezi că Real Madrid va bate pe Barcelona, dar nu bagi mâna în foc, așa că mergi pe pronosticul Real Madrid (0) ca să recuperezi suma investită în caz de egalitate. Cota va fi într-adevăr mai puțin tentantă, dar ești acoperit la remiză. De multe ori se merită mai degrabă să joci la siguranță și să recuperezi din bani atunci când pariul nu merge conform așteptărilor.
 • vrei să pariezi pe Barcelona într-un meci cu Alaves. Cota la 1 solist este foarte mică, dar ai încredere într-o victorie la scor și atunci mergi pe un handicap asiatic de -2.5 la o cotă mult mai atractivă.
 • crezi că un outsider va face un meci bun, dar nu ești convins că va și obține un rezultat pozitiv. Atunci poți paria pe un HA de +1.5 și vei lua bani frumoși și dacă pierde la un singur gol diferență.


Case de pariuri online care oferă handicap asiatic

Joc  handicapul asiatic în special la acești operatori :

Află care este site-ul meu preferat pentru handicapuri asiatice

 • Unibet (D.ONJN 1564/25.08.2016) – oferă handicap asiatic la foarte multe meciuri, plus că vine cu multe linii de handicap la fiecare pariu în parte, astfel încât vei găsi atât pariuri de cotă 1.05, cât și de cotă 6.00+. Joacă și tu acum!
 • Netbet (D.ONJN 1279 /29.06.2016) – nu sunt oferite multe linii, și de regulă pariurile sunt la cote ceva mai echilibrate, dar sunt disponibile la destul de multe meciuri, dar și pe alte opțiuni în afară de câștigător meci (cum ar fi total goluri sau cornere). Pariază și tu!

Alți operatori la care mai joc pe asiatice sunt:

Ce părere aveți despre handicapurile asiatice ?

Le folosiți și voi?

 

Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi