Hamilton ar putea fi dat afară de la Mercedes! Britanicul a trecut peste "ordinele" şefilor

Scandal la Mercedes! Lewis Hamilton nu ar fi respectat indicaţiile tehnice în timpul ultimei curse a sezonului din Formula 1. Britanicul a luat piciorul de pe acceleraţie în ultimele tururi, oferindu-le posibilitatea adversarilor să se apropie ameninţător în spatele colegului său Nico Rosberg. Germanul s-a întrebuinţat serios şi a reuşit să termine pe locul doi, în faţa "pericolelor" Sebastian Vettel şi Max Verstappen. 

Manevra l-a enervat teribil pe şeful de la Mercedes, Christian "Toto" Wolff, care a "ordonat" ca britanicul să mărească ritmul şi să nu pericliteze victoria de etapă. Hamilton a făcut exact pe dos şi acum va suporta consecinţele. Ar putea fi chiar dat afară de la echipă, scrie presa din Anglia! Hamilton, care primeşte anual 35 de milioane de euro de la Mercedes, mai are contract cu echipa germană până în 2018.

Englezii au intrat în posesia discuţiei care a avut loc între unul dintre şefii de la Mercedes şi Lewis Hamilton în timpul ultimei curse de la Abu Dhabi. "Lewis, sunt Paddy. Trebuie să mărim ritmul pentru a câştiga cursa! Acestea sunt instrucţiunile", moment în care pilotul britanic a replicat: "Paddy, sunt liderul cursei şi mă simt confortabil.." Hamilton nu s-a abătut de la planul său până la final, chiar dacă în ultimele minute ale cursei era evident că va pierde titlul. "Nu ştiu cine va fi arătat cu degetul", a spus directorul executiv de la Mercedes, Toto Wolff (foto: Press Association)

Anarhia nu este bună în nicio echipă și în nicio companie. Subminarea autorității în public înseamnă că cineva se pune pe el înaintea echipei. Totul este posibil în acest moment, începând cu schimbarea regulilor din sezonul următor, pentru a le oferi mai multă libertate piloților.

Dar, o reacție mai dură ar veni dacă am considera că valorile noastre nu au fost respectate. Nu știu cine va fi arătat cu degetul. Jumătate din mine spune că oamenii de la Mercedes și Daimler au creat acest set de valori și el trebuie respectat. Cealaltă jumătate îmi spune că era singura lui șansă de a câștiga titlul. Poate că nu îi poți cere unui pilot, poate cel mai bun, să se complacă într-o situație în care instinctele lui îi spun să nu o facă,

---a spus Christian "Toto"  Wolff

Nu cred că am făcut ceva periculos sau incorect. Ne luptam pentru titlu, eu eram în faţă, aşa că eu dictam ritmul. Acestea sunt regulile,

---s-a apărat Hamilton

Nu e prima dată când Hamilton provoacă scandal. În 2014 a spus că Rosberg l-a acroşat intenţionat. În acest an, după Marele Premiu al Europei, Max Verstappen l-a acuzat pe Hamilton că este "ipocrit când vine vorba de siguranță în Formula 1"

Am fost implicat într-o discuție aprinsă la ședință în Baku, atunci când am spus că intrarea pe linia boxelor este destul de complicată, iar el a spus: "Ah, nu ar trebui să-ți faci griji în această privință".  Dar Nico Rosberg a intervenit: "Stai, Lewis, tocmai spuneai că te-ai speriat când ai intrat la boxe". Deci ce fel de abordare este asta?...Poate doar vrea să se dea mare,

---a spus Verstappen

Hamilton a câştigat ultima cursă a anului de la Abu Dhabi, dar a pierdut titlul pentru cinci puncte în faţa coechipierului său Nico Rosberg (foto: Associated Press). Germanul le-a făcut o dedicaţie specială părinţilor săi după cursa în care a câştigat primul său titlu mondial din carieră în Formula 1 - a postat pe contul său de socializare un video cu el copil, conducând un kart, asistat de tatăl său, Keke Rosberg, şi el campion mondial în F1 cu ani în urmă. "Mulţumesc, mama şi tata!", a scris noul campion mondial. 

 

Foto: Press Association 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi