Halep, pentru al doilea an la rând învinsă de Svitolina în finală la Roma: 0-6, 4-6!

Simona a început cum nu se poate mai prost meciul cu Svitolina, cedând primul game pe serviciul ei. Apoi, învingătoarea româncei din finala de anul trecut a făcut repede 2-0 în fața unui lider mondial fără replică. Încurajată de startul ca din pușcă, jucătoarea din Ucraina și-a continuat recitalul și i-a mai smuls un break românce!

Accidentată la finalul meciului din semifinale cu Sharapova (pe care românca l-a terminat cu un bandaj la picior), Simona n-a reușit să se redreseze și a pierdut primul set în fața Svitolinei (foto: wtatennis.com) cu un incredibil 0-6! 

În debutul setului doi liderul mondial a mai revenit pe linia de plutire, dar tot nu a putut trece peste dorința de victorie enormă a jucătoarei din Ucraina. În plus, Svitolina a continuat cu loviturile precise și s-a ”adunat” mult mai bine decât Halep în momentele grele. 

Cu toate astea, liderul mondial a încercat să nu piardă ritmul impus de adversară și la un moment dat scorul a devenit 2-3 în setul doi. Speranțele au început să reapară pentru jucătoarea noastră, care i-a dat multe bătăi de cap antrenorului Darren Cahill în primul set (captură foto: sport.bt.com)

Cahill a trăit cu pastile și finalul setului doi, în care Simona a încercat să reintre în meci pentru a putea spera la primul trofeu din carieră la Roma. A fost, însă, doar un foc de paie pentru Halep, care a ratat pentru a doua oară la rând trofeul în Italia în fața Elinei Svitolina.

DECLARAȚII: 

ELINA SVITOLINA:  ”Este fantastic că am reușit să-mi apăr trofeul aici, este ceva special pentru mine. Felicitări Simonei pentru o săptămână grozavă. Le mulțumesc organizatorilor pentru că fac acest turneu atât de special. Finala de la Roland Garros este încă departe, eu încerc să iau meci cu meci. Dar sper să joc la un nivel foarte ridicat și la Paris".
  
SIMONA HALEP: "Se pare că aici este casa ta, Elina! Mulțumesc, Roma! Mulțumesc, Italia! Este o plăcere să revin aici, mă bucur de fiecare moment petrecut aici. Vă mulțumesc tuturor”.

Simona, finala cu numărul 30 la Roma

Pentru Simona Halep a fost a 30-a finală din carieră şi a treia din 2018, după cele de la Shenzhen şi Australian Open.  Liderul mondial a trebuit să se mulțumească și în acest an la Roma cu un cec de 253.425 de euro și 585 puncte WTA, pentru locul doi. În schimb, Elina Svitolina s-a ales cu 507.100 euro și 1.000 de puncte WTA. 

Cu ultima victorie de la Roma, Svitolina a ajuns la patru meciuri câștigate în fața Simonei Halep (foto: wtatennis.com), scorul la general fiind acum de 4-2. Svitolina a bătut-o pe Halep la Roma (de două ori), Toronto și Singapore, în timp ce Simona a înregistrat o victorie în urmă cu 5 ani (la Sofia) și una la Roland Garros (anul trecut). 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!