Halep nu merită să fie numărul 1 mondial

Simona Halep nu merită încă să fie numărul 1 mondial, dar să nu-mi spuneți că merită Kerber sau Pliskova. Niciuna nu e de dimensiunea Serenei Williams sau a Azarenkăi în condiții fizice normale. Nici măcar a Kvitovei în anii ei de glorie.

Totuși, Simona a fost la numai două puncte de a deveni lider planetar în tenis. La 7-6, 6-6, a avut 5-4 în tie-break și două servicii la rând. Dacă ar fi câștigat unul singur, ar fi avut mingi sau minge de meci și, cine știe? Din păcate, nu s-a întâmplat asta. Konta a luat setul și s-a impus apoi în decisiv, 6-7, 7-6, 6-4.

Din punctul meu de vedere, nici nu contează că Simona Halep nu a devenit numărul 1 mondial. Pentru mine e important faptul că, și am mai spus-o în mai multe rânduri, o româncă reușește să ne ducă în marile turnee ale lumii, că ea ne poate crea o astfel de stare emoțională, o bucurie imensă când câștigă și o tristețe de aceleași dimensiuni atunci când pierde. De fapt, de asta ne place sportul și de asta îi încurajăm pe românii de top. Trezește în noi atâtea sentimente în numai câteva zeci de minute: emoție, fericire, dezamăgire, senzația că și tu ești acolo, printre granzii mondiali, și ai șansa să te iei la trântă cu aceștia și, uneori, chiar să-i învingi.

Simona nu merită să fie numărul 1 mondial pentru că îi lipsește ceva esențial. Curajul de a ataca decisiv mai multe mingi decât cele în care se apără cu disperare. Dacă vreți, îi trebuie un pic din nebunia Jelenei Ostapenko în partidele de cinci stele. Până la urmă, ce i se poate întâmpla? Oricum le-a pierdut pe cele mai importante. Și dacă atacă, rezultatul poate fi același, să piardă. Dar dacă îi iese?

Poate și din cauza lipsei de curaj a avut în acest meci doar două mingi de break, din care a fructificat una, la început, puțin pentru o confruntare de o asemenea lungime. Să nu omitem însă nici faptul că Johanna Konta a servit extraordinar din setul doi până la final.

Poate că Simona nu merită să fie acum numărul 1 mondial, dar nu văd de ce n-ar trece barierele la vitoarele turnee, de ce n-ar lovi un pic cu ochii închiși în finalurile demențiale, cum au fost cele cu Șarapova, Ostapenko sau Konta, la fie ce-o fi, și atunci doar norocul va dicta.  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!