Halep a scăpat de Serena și la Roma, dar o așteaptă un turneu infernal!

Turneul de la Madrid din acest an a reprezentat o mare surpriză pentru toată lumea. Rând pe rând, principalele favorite la cucerirea trofeului și-au luat adio de la competiția lui Țiriac în momentul în care erau pe val. Așa s-a întâmplat cu Wozniaki și Muguruza, iar ieri cu Simona Halep (foto: sportpictures.eu) - care a părăsit turneul după unul dintre cele mai slabe meciuri făcute de ea în acest sezon. 

Norocul Simonei a fost că și principalele ei urmăritoare au pățit-o și ele, astfel că românca va ataca următoarele două turnee - Roma și mai apoi Roland Garros, tot de pe primul loc în clasamentul WTA. Iar viitorul se anunță unul frumos pentru constănțeancă, în condițiile în care ”sperietoarea” Serena Williams a anunțat că nu va lua startul nici în turneul de la Roma! 

„Antrenorul și echipa mea îmi spun mereu să merg la un turneu doar atunci când mă simt pregătită să îl câștig. Pot să concurez, dar nu vreau doar să concurez, vreau să fac mult mai mult de-atât. Așa că am nevoie de mai mult timp pentru a mă pregăti”, a spus Serena (foto: usatoday.com) într-un clip postat pe Snapchat.

Jurnaliștii de la Washington Post scriu că Serena Williams ar putea chiar să nu fie gata nici pentru French Open, turneul de Grand Slam care se va desfășura între 27 mai și 10 iunie. În vârstă de 36 de ani, Serena revenise pe teren după ce a devenit mămică și se pregătea să atace din nou poziția de lider mondial, cu toate că a recunscut că are probleme cu revenirea sa în tenis - totul, după ce a adus-o pe lume pe fiica sa. 

Imediat după ce a devenit mămică, Serena a avut probleme cu mai multe cheaguri de sânge care i-au pus viața în pericol, așa cum a declarat chiar jucătoarea de tenis. După ce a fost eliminată la Miami, preparatorul său fizic i-a spus că are nevoiue de mai mult timp pentru a se reface total și pentru ajunge la vârf de formă. ”Serena, știi să joci tenis. Pur și simplu nu ești în formă!”, i-a transmis Mackey Shilstone (foto: ftw.usatoday.com) prin intermediul unui interviu apărut în New York Times. 

Serena era gata de turneul de la Madrid, dar s-a retras brusc după declarația incredibilă a proprietarului competiției, Ion Țiriac. ”Serena are 36 de ani și 90 de kilograme. Parcă îmi doresc altceva pentru tenisul feminin...”, au fost cuvintele fostului mare jucător român care au bulversat-o pe juucătoarea de peste Ocean. 

Serena n-a rămas datoare și l-a atacat, la rândul ei, pe Țiriac. ”Mereu am spus că oamenii au dreptul la opinie. E clar că tenisul feminin este mai mult decât mine, mult mai mult. Dar voi vorbi cu el, credeți-mă! O să am o discuție cu el. Este un comentariu ignorant, o declarație sexistă! Poate că este un om ignorant", a replicat americanca. 

Deși a negat public, Serena s-a retras de la Madrid tocmai din cauza declarației lui Ion Țiriac (foto: sportpictures.eu), scriu jurnaliștii de peste Ocean, care au rămas mască, totuși, când jucătoarea lor favorită a anunțat că nu va juca nici la Roma. 

"Mă pregătesc în continuare pentru a putea fi pregătită 100% atunci când o să întru pe teren", a anunțat Serena Williams după ce a făcut anunțul cu privire la absența sa și în turneul de la Roma. Ea ocupă în acest moment locul 454 WTA și n-a câștigat niciun turneu de la revenirea pe teren. 

Urmează Roma - turneu de coșmar pentru Halep!

Simona Halep (foto: sportpictures.eu) ar fi putut începe săptămâna viitoare pe locul 2 mondial. Norocul româncei a fost că principala sa urmăritoare - Caroline Wozniacki a părăsit și ea mai devreme turneul de la Madrid, la fel ca și Garbine Muguruza. Acum, bătălia pentru locul 1 mondial se va muta la turneul ITF de la Roma, care se va desfășura între 14 și 22 mai. 

La turneul din capitala Romei, Halep are de apărat 585 de puncte. Pe de altă parte, Wozniacki nu are niciun stres - daneza nu are niciun punct de apărat, pentru că nu a luat startul în ediția de anul trecut. Asta face ca jucătoarea noastră să tremure din nou pentru locul 1 mondial. De data asta, mult mai rău!

Simona Halep mai are doar 425 de puncte în faţa lui Wozniacki (foto: wtatennis.com). Liderul mondial și-a păstrat, însă, discursul său obișnuit şi a transmis că nu are aşteptări de la următorul turneu..."Este un program încărcat, dar este cea mai frumoasă perioadă pentru mine, să joc în Europa, pe zgură. Iubesc Roma, aşa că este OK.

Nu-mi fac griji în privinţa punctelor şi a programului încărcat. Vreau doar să mă bucur de tenis şi aştept cu nerăbdare să merg la următorul turneu. Nu este nicio presiune. Simt că este o nouă oportunitate să joc cel mai bun tenis al meu pe zgură şi să văd cât de bună pot fi. Nimic mai mult", a declarat Simona.

Dacă Wozniacki nu este eliminată din primul tur, Simona (foto: sportpictures.eu) trebuie să ajungă cel puțin până în semifinale la Roma. Cele două mari rivale ar putea ajunge la egalitate perfectă în cazul în care Halep se califică în semifinale și jucătoarea daneză pune mâna pe biletele pentru sferturi. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi