Halep a ”dezmembrat-o” pe Osaka în turul doi la Roma! Urmează Madison Keys

Intrată în joc direct în turul doi la Roma, Simona Halep a pulverizat-o pe Naomi Osaka. Românca s-a impus cu 6-1, 6-0 și și-a luat revanșa cu vârf și îndesat după eliminarea în fața japonezei în semifinalele turneului de la Indian Wells (3-6, 0-6). Jucătoarea noastră, care trebuie să cucerească trofeul în Italia ca să-și păstreze primul loc mondial, a cedat primul game, dar apoi a apăsat pe accelerație și Naomi (foto: wtatennis.com) n-a mai contat.

Japoneza s-a plâns înaintea partidei cu Halep că nu se poate adapta pe zgură, deși și-ar dori enorm să calce pe urmele unor mari jucătoare."Nu ştiu cum să vă explic, dar nu mă simt deloc confortabil pe această suprafaţă. Ştiu că mulţi jucători importanți au crescut pe această suprafaţă şi sper ca, într-o zi, să mă simt şi eu confortabil”, a spus Naomi Osaka înaintea disputei cu Simona Halep, care o conduce acum cu 4-1 pe japoneză în întîlnirile directe. 

În turul următor, liderul mondial urmează să se confrunte cu Madison Keys. Americanca (cap de serie nr. 13), care a eliminat-o pe croata Dona Vekic, scor 7-6 (2), 7-6 (0), este condusă la general de Halep cu 5-1. Ultima dată, Simona (foto: sportpictures.eu) s-a impus în fața lui Keys în 2016, la Wuhan, cu 6-4, 6-2.

DECLARAȚII 

Simona Halep: ”Am jucat foarte bine azi, dar fiecare meci diferă, aşa că îmi propun să rămân concentrată pe ceea ce am de făcut la următorul meci. Dar nivelul a fost destul de bun azi. Am servit destul de bine azi, am început să joc mai bine şi să simt suprafaţa. Încerc să adaptez jocul meu la fiecare jucătoare, dar în mare parte trebuie să-mi menţin stilul. Nu mă mai gândesc la locul 1, fiecare meci e important şi de fiecare dată când intru pe teren încerc să câştig meciul pe care-l joc. Clasamentul vine de la sine dacă-ţi atingi mereu nivelul maxim de joc”.

Naomi Osaka: ”Nu ştiu ce s-a întâmplat, pentru că dacă aş fi ştiut, aş fi reparat-o. Ea este o foarte bună jucătoare, este numărul 1. A simţit că am o slăbiciune pe rever astăzi, că am jucat multe raliuri pe rever. Inconştient, am fost mereu sub presiunea că trebuie să fac mai mult. Ea se mişcă excelent, toată lumea ştie cum joacă. Antrenorul mi-a spus doar că aş fi putut face anumite lucruri mai bine, dar nu am făcut nimic greşit".

”PERICOLUL” WOZNIACKI

Caroline Wozniacki (foto: wikipedia.org) este principalul pericol pentru constânțeancă în turneul din capitala Italiei. Daneza nu are niciun punct de apărat la Roma și urcă în fruntea clasamentului mondial, de săptămâna viitoare, în cazul în care Simona nu ajunge în finală.

585 de puncte are de apărat liderul mondial după finala disputată anul trecut aici, iar eliminarea de săptămâna trecută de la Madrid a costat-o multe puncte pe jucătoarea noastră. În acest moment, diferența dintre ea și Wozniacki a scăzut la sub 500 de puncte.

În afara faptului că ar putea pierde locul 1 mondial, Halep (foto: sportpictures.eu) e în pericol să nu mai fie nici cap de serie nr. 1 pentru Roland Garros, unde anul trecut a pierdut finala împotriva Jelenei Ostapenko.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi