Hakan Şukur riscă puşcăria! Guvernul turc a emis un mandat de arestare pe numele fostului mare fotbalist

Lovitura de stat eşuată din Turcia din urmă cu o lună încă face victime! Plecat definitiv din ţară cu familia peste Ocean de teama represiunii regimului Erdogan, Hakan Şukur a aflat cu stupoare că autorităţile de la Ankara au emis un mandat de arestare pe numele său! Conform englezilor de la "The Sun", fostul mare atacant al naţionalei Turciei este acuzat că face parte dintr-o reţea teroristă. Este varianta oficială. Neoficial, totul se leagă de afinitatea lui Hakan Şukur pentru Fethullah Gulen, pe care Guvernul de la Ankara îl socoteşte răspunzător pentru încercarea de lovitură de stat.

4 ani de închisoare riscă fostul mare fotbalist al Turciei care imediat după retragerea din activitate a intrat în politică şi a aderat chiar la partidul de guvernământ al lui Erdogan. A demisionat în decembrie 2013, după un scandal de corupţie care l-a vizat pe preşedintele în exerciţiu al Turciei. A devenit adversarul lui Erdogan după ce a dezvăluit că s-a consultat cu Fethullah Gulen înainte să-şi prezinte demisia. Hakan Şukur a dezaprobat, în dese rânduri, desfiinţarea de către regimul lui Erdogan a şcolilor fundamentate pe baza teoriei lui Gulen.

Poliţia a efectuat deja mai multe percheziţii la locuinţa din Istanbul a lui Hakan Şukur şi există informaţii cum că tatăl fostei vedete de la Galatasaray ar fi fost arestat la ordinul procurorului general al Provinciei Sakarya.

Hakan Şukur nu e singurul sportiv care suferă de pe urma regimului terorii impus de Recep Erdogan. Baschetbalistul Enes Kanter, care joacă în Statele Unite la Oklahoma City Thunder, a fost renegat de către familia lui pentru că s-a declarat un susţinător al "ereticului" Fethullah Gulen. Până acum, peste 60 de mii de persoane au fost arestate în Turcia pe motiv că au legătură cu "mişcarea" Fethullah. Printre aceştia se numără judecători, profesori, sportivi, jurnalişti, generali de armată şi simpli soldaţi.

Foto: Reuters

https://www.thesun.co.uk/news/1597890/turkey-issues-arrest-warrant-for-hakan-sukur-over-failed-coup-after-accusing-him-of-being-member-of-armed-terror-group/

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi