Hagi nu se bagă, Petrescu e ”Toma necredinciosul”. Și, totuși, ultimul e alesul!

”O să vedeți unde va ajunge fotbalul românesc...O să ne faceți statui!”, spunea Hagi în urmă cu câțiva ani, când încă făcea spectacol pe teren. Și câtă dreptate avea...Astăzi am ajuns să ne chinuim pentru un egal amărât sau pentru o victorie trasă de păr, cum s-a întâmplat și ultima dată cu Armenia. Iar în clasamentul mondial pe națiuni am ajuns sub țări ”bananiere”...

Tot Hagi (foto: sportpictures.eu) a dat și rezolvarea. Una care va dura, însă. Iar totul va trebui să pornească de la clasa politică. ” E timp destul ca să ne gândim pe ce drum mergem, dacă nu o să dăm în antrenor. Oricine o să meargă la echipa naţională, când o să aibă un rezultat mai puţin bun, începem să-l atacăm. El depinde de jucător, jucătorul depinde de antrenor şi de conducere. Conducerea depinde de strategia la nivel naţional, de finanţare, de cum e sprijinit sportul”, crede Hagi. 

”Regele” exclude, deocamdată, o implicare a sa la FRF. Are alte multe treburi de făcut la Viitorul - ”grădinița” pentru națională și echipele importante din România și Europa. El crede că nu selecționerul e marea problemă. ”Văd că e o luptă continuă cine va fi viitorul selecţioner. Eu cred că nu asta e problema cea mai mare. În România avem nevoie de un proiect la nivel naţional, o gândire unitară, puternică. Altfel, pentru mine, nu stă niciun proiect în picioare!”, a mai spus Hagi. 

Dan Petrescu, înlocuitorul lui Daum

Dan Petrescu (foto: sportpictures.eu) este văzut că una dintre cele mai bune variante pentru înlocuirea lui Daum. Antrenorul CFR-ului a fost singurul care i-a luat apărarea germanului după ratarea calificării. Cu toate că spune că nu a primit nicio ofertă, se pare că el a avut deja o rundă de discuții cu șefii federației. 

"Eu nu mai am încredere în nimeni și în nimic. Dacă nu ai rezultate, și chiar dacă ai, poți să fii dat afară. Dar dacă nu ai, șansele sunt mai mici. Oriunde vei merge, trebuie să produci rezultate. Eu sunt antrenor de fotbal, eu nu am probleme cu nimeni, nici cu Generația de Aur, nici cu Federația" a spus Dan Petrescu la DolceSport.

Dan Petrescu, Cosmin Contra și Walter Zenga sunt variantele Federației pentru înlocuirea lui Daum. Apropiat al jucătorilor din ”Generația de Aur”, Basarab Panduru știe că Dan Petrescu este alesul. "90%, Dan Petrescu va fi noul selecționer al României!", a spus Panduru la DolceSport. Luni dimineață, la Casa Fotbalului va avea loc o ședința pentru stabilirea listei din care se va alege noul selecționer al naționalei României. 

Daum, apărat din interior

Ionuț Badea (foto: sportpictures.eu) susține că jocul României sub comanda lui Christoph Daum (foto: sportpictures.eu) nu a arătat mai rău decât în meciurile din preliminarii pentru Euro 2016. Nu a omis să arunce ”săgeți” spre cei care au criticat naționala și pe selecționerul german. "Critica este normală și trebuie să ne-o asumăm. Dar văd un grup de infanteriști tip săgeată...Poate la un moment dat au făcut ceva pentru echipa națională, dar acum tot împroașcă cu mizerii munca lui Daum.

Jocul nu a fost spectaculos, în genul Barcelona, dar echipa națională va suferi mereu de acest lucru. Dacă e să compari meciurile din campania de calificare la Euro și aceste meciuri pentru Mondial, nu este mare diferență. Diferența este legată de jucătorii care nu mai sunt, precum Sânmărtean", a spus Badea DigiSport.

Secundul naționalei a explicat și motivul pentru care Denis Alibec nu a fost convocat pentru meciurile cu Armenia și Muntenegru. ”Daum nu are nimic contra lui Alibec, a vorbit mereu de el la superlativ. Singurul lucru care nu l-a pus prea mult în evidență este jocul său de echipă. La club, sunt mulți jucători care aleargă pentru el. Când nu a fost convocat, el a avut meciurile cu Sporting, când părea că e alt jucător. La fel s-a întâmplat și cu Anghel Iordănescu și Budescu", a adăugat Badea.

Neamțul se pregătește să mai distrugă o națională

În vârstă de 63 de ani, Christoph Daum (foto: sportpictures.eu) nu duce lipsă de variante. Conform austriecilor de la Heute.at, numele lui Christoph Daum se află printre posibilii înlocuitori ai lui Marcel Koller pe banca Austriei, care e ”soră de suferință” cu România. Austria e pe locul patru în grupa D, în spatele Serbiei, Ţării Galilor şi Irlandei, și va vedea și ea la televizor turneul final din Rusia. 

Daum se ”bate” pentru preluarea naționalei Austriei cu Andreas Herzog, Franco Foda, Thomas Tuchel, Peter Stoger, Ralph Hasenhuttl, Lars Lagerback și Armin Veh. Totuşi, jurnaliştii austrieci scriu că Daum are şanse mici să antreneze Austria în condițiile date, cu nume mult mai apreciate și mai bine cotate în Europa.

România a fost prima națională (foto: sportpictures.eu) din carieră antrenată de Christoph Daum - neamțul a pregătit până acum numai echipe de club precum FC Koln, VfB Stuttgart, Beșiktaș, Fenerbahce, Bayer Leverkusen sau FC Brugge. Dar poate că germanul are șanse mai mari la alte echipe naționale...De ce să nu se ”frigă”, spre exemplu, și bulgarii, sau cehii?..

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!