Guvernul italian interzice publicitatea la jocurile de noroc! Pierderi uriaşe pentru fotbal!

Consiliul de Miniştri al Italiei a aprobat intrarea în vigoare a unei interdicţii privind publicitatea pentru jocurile de noroc. Măsura urmează să intre efectiv în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019. Au fost făcute schimbări în ultimul moment în Decretul care permite, totuşi, agențiilor să-şi ducă la bun sfârşit contractele aflate în derulare. 

Interdicția (foto: europeangaming.eu) se va aplica tuturor produselor și serviciilor legate de jocurile de noroc de pe toate platformele media - inclusiv televiziuni, site-uri pe internet și radiouri. De asemenea, cluburilor de fotbal li se va interyice ca pe tricourile jucătorilor să mai imprime numele şi sigla unor case de pariuri. Amenzile pentru nerespectarea acestei decizii sunt unele "grase" şi încep de la minim 50.000 de euro! 

Consiliul de Miniştri al Italiei a aprobat noua măsură în şedinţa de la începutul acestei săptămâni, propunere care a venit din partea vice-premierului Luigi Di Maio (foto: Reuters).

"Mişcarea 5 Stele", partidul din care provine Di Maio, a venit la putere în "Cizmă" după ce mai bine de un deceniu a funcţionat într-o obscuritate aproape totală. Propunerile radicale de reformă au prins, însă, la public şi aşa grupul lui Di Maio a ajuns să facă acum coaliţie la guvernare cu Liga.

Luigi Di Maio s-a remarcat anterior în şedinţele Consiliului Europei, acolo unde a propus pentru prima dată introducerea unui set de măsuri împotriva publicităţii la jocurile de noroc. Ultimul decret venit la propunerea lui a fost întâmpinat cu proteste din partea asociaţiilor profesionale care reprezintă diferitele părţi componente ale industriei jocurilor de noroc, dar şi echipele de fotbal.

Mai mult de jumătate din grupările care evoluează în Serie A au încheiat contracte de sponsorizare cu firme din industria jocurilor de noroc (foto: calvinayre.com). Şefii Ligii Profesioniste de fotbal din Italia au estimat, în acelaşi timp, că interdicția ar reprezenta o pierdere de aproximativ 700 milioane de euro cluburilor!

Grupările de top din Serie A şi-au exprimat "marea îngrijorare" cu privire la noua interdicție. Reprezentanţii acestora au afirmat că noile reguli vor crea diferențe față de alte țări europene și că vor aduce dezavantaje competitive majore cluburilor italiene. 

Într-o scrisoare deschisă adresată Cabinetului de Miniştri, operatorul de jocuri de noroc licențiat în Italia - LeoVegas (foto: joingame.org) a avertizat că interdicţia nu va reduce semnificativ activitatea de jocuri de noroc pentru că acest lucru va duce la o creștere a publicității din partea operatorilor care nu dețin licențe locale.

Totodată, reprezentanţii LeoVegas i-au îndemnat pe membrii Coaliţiei guvernamentale să-și "revizuiască" atitudinea vizavi de reglementarea jocurilor de noroc "fără sloganuri și acțiuni populiste".

Încasează acum un bonus fără depunere de până la 1.000RON la casino online + 100% până la 800RON pentru prima depunere!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!