Guvernul ”îngroapă” operatorii de jocuri de noroc - impozit de 50% pe venit!

E scandal în Kenya. Asociația operatorilor de jocuri de noroc a solicitat statului retragerea taxei de 50% pe care proprietarii caselor de pariuri trebuie să o plătească pentru venitul încasat, spunând că un asemenea ”bir” va aduce industria jocurilor de noroc în pragul colapsului. Măsura a fost luată fără ca autoritățile din Kenya să se consulte cu operatorii de jocuri de noroc. 

Comisia parlamentară de finanțe a organizat la Mombasa o reuniune cu participarea publicului și a șefilor asociației operatorilor de jocuri de noroc, care și-au exprimat indignarea cu privire la mărirea nejustificată a acestei taxe - cea mai ridicată din lume! ”Este inacceptabil să plătim o asemenea sumă, în condițiile în care impozitul pe venitul din jocurile de noroc este de 9,6% în Africa de Sud, 20% în Canada sau 15% în Marea Britanie”, a avertizat  președintele asociației operatorilor de jocuri de noroc din Kenya, Ronald Karauri. (Foto)

Karauri este nemulțumit de noua politică a statului kenyan, în condițiile în care multe țări din Africa de Est au taxe incomparabil mai mici - 15% în Tanzania și 13% în Rwanda cu 13%, în timp ce Uganda intenționează să reducă impozitul de la 35% la 20%.

Taxa propusă va distruge practic industria jocurilor de noroc din Kenya. ”În cele din urmă, vom înregistra pierderi de miliarde atunci când operatorii de jocuri își vor închide afacerea”, a mai spus Karauri, care a dezvăluit că anul trecut operatorii de jocuri de noroc au plătit impozite în valoare de 4,7 miliarde de lire sterline! Și asta în condițiile în care impozitul pe venit era de 30%.

Proprietarii de case de pariuri din Kenya avertizează că această creștere nejustificată a impozitului pe venit va crea o piața paralelă ”neagră” care nu va plăti niciun fel de impozite statului. Mai mult, milioane de lire sterline vor lua calea străinătății, în offshoruri. 

Sursa/http://www.kdrtv.com/gambling-firms-now-want-tax-abolished/

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi