Guvernul din Marea Britanie consideră că jocurile de noroc reprezintă o problemă pentru populaţie

gambling.jpg

Noul guvern al Marii Britanii, sub conducerea primului ministru Theresa May a decis că jocurile de noroc reglementate de stat ar putea fi scăpate de sub contraol. Un semn în această privinţă este faptul că pierderile britanicilor la jocurile de noroc au crescut cu12 procente faţă de anul trecut. Ministrul Sportului, Tracey Crouch, a cerut o revizuire a industriei, cu scopul de a se lua măsuri pentru ca oamenii, în special tinerii şi cei vulnerabili, sunt protejaţi.

Guvernul britanic estimează că până la 600.000 de persoane din Marea Britanie au probleme cu jocurile de noroc. Preocuparea imediată a guvernului este reprezentată de amplasarea terminalelor pentru pariuri, în special în zonele mai sărace. Aceste maşini permit cuiva să piardă 122 de dolari la fiecare 20 de secunde. Ele sunt numite "cocaina" pariurilor.

Pierderile medii la jocuri de noroc per familie sunt acum de aproximativ 612 dolari potrivit comisiei pentru jocuri de noroc. În plus, procentul pariorilor care caută consilidere a crescut cu 24 de procente faţă de 2014 şi 2015.

Site-ul Divorce Only, care urmăreşte cererile de divorţ necontestate, găseşte cel puţin una din cinci petiţii având ca una dintre cauze jocurile de noroc. Acum câţiva ani doar una din 15 petiţii aveau ca motiv de divorţ jocurile de noroc.

Marea Britanie nu este singura ţară care se preocupă de acest aspect. În Franţa, de exemplu, după o examinare oficială făcută luna trecută s-a constatat că industria este prost reglementată. O treime dintre tinerii cu vârste între 15 şi 17 ani participă la jocuri de noroc. Aproximativ 5% dintre jucătorii francezi sunt dependenţi.

În România se pare că nu există această problemă a dependenţei de jocurile de noroc sau cel puţin nu interesează aproape pe nimeni.

Te-ar mai putea interesa şi:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi