Guvernul din Georgia renunță la planul de interzicere a jocurilor de noroc online

Autoritățile din Georgia par să facă pasul înapoi după ce au amenințat de curând că intenționează să interzică total jocurile de noroc online pe teritoriul țării. Luna trecută, presa a scris că parlamentarii țării au presat Guvernul pentru a scoate jocurile de noroc online în afara legii.

Între timp, oameni luminați și citți de la MInisterul Finanțelor au anunțat că acest lucru nu numai că arată o poziție nefirească, dar că legea are mari șanse să eșueze în a se impune. Așa se face că acum, aceleași autorități au anunțat că vor permite în continuare organizarea jocurilor de noroc online, dar că de acum înainte jucătorilor li se va cere să se înregistreze al sistemul fiscal al țării pentru a putea accesa aceste tipuri de site-uri. 

Scopul pare să fie acela de a se asigura că jucătorii online au cel puțin 21 de ani împliniți. În același timp, Guvernul din Georgia vrea să se asigure că statul câștigă anumite sume de pe urma acestei activități. Deputatul georgian Levan Gogichaishvili s-a plâns recent de faptul că guvernul pierde, anual, 200 milioane GEL la venitul de stat (80,6 milioane dolari SUA) - bani de la operatorii de jocuri de noroc cu licență internațională și care activează pe piața georgiană.

Georgia a impus începând cu 1 ianuarie 2017 noi reguli privind impozitarea jocurilor de noroc. Ca urmare, s-au dublat cotele de impozitare în cazinou, sălile de jocuri, pariuri sportive și venituri din jocurile de noroc online de la 5% la 10%. De asemenea, au crescut și comisioanele fixe pe mesele de joc și sloturile individuale. 

Rezultatul net al acestor creșteri a fost o încasare suplimentară la bugetul statului de 58,4 milioane de dolari în prima jumătate a anului 2017 - cu o treime mai mult decât taxa guvernamentală asupra jocurilor de noroc din 2016.

VEZI AICI TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE!

În momentul de față pe piața din Georgia există 138 de companii de jocuri de noroc, iar autoritățile estimează că aproximat 500.000. O cifră care la prima vedere pare mică, dar foarte bună când e să ne referim la populația țării, de 4 milioane de locuitori. Operatorii online licențiați local includ Adjarabet, Iveriabet și loteria de stat georgiană.

În general, Georgia nu a luat măsuri radicale pentru limitarea impactului jocurilor de noroc asupra societății. Totuși, în 2015 Ministerul Apărării a anunțat că militarii și femeile din armată ar putea fi concediați imediat pentru activități excesive pe site-uril eonline de jocuri de noroc. 15 ofițeri au fost concediați în 2016, în vreme ce în acest an au fost puși pe liberi 11 angajați ai Ministerului Apărării.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!