Guvernul belgian scoate jocurile video în afara legii! Amenzi uriașe și pușcărie!

Belgia este prima țară care a ajuns la concluzia că așa numitele ”loot boxes”, cu jocuri precum FIFA și Star Wars, sunt ilegale. Potrivit oficialilor, aceste ”activități” încalcă legea jocurilor de noroc a țării, iar dezvoltatorii pot risca chiar închisoarea! Domeniul a constituit un subiect controversat de discuții în ultima vreme, dar nu s-a ajuns niciodată până jocuri de tipul ”Star Wars Battlefront II” (foto: ea.com).

Practic, spun autoritățile belgiene, ”loot boxes” promovează aceste jocuri și oferă, în același timp, posibilitatea achiziționării contra unor sume reale. Uneori acestea pot conține upgrade-uri utile, dar și produse de ”cosmetizare” a afacerii.

Când un jucător este blocat în ”bătălii epice”, cu sute de alți adversari, tendința de a elimina cu orice preț un ”cuplu” pentru obținerea unui avantaj este una foarte puternică. Mulți dintre cei care au jucat și-au exprimat fel de fel de nemulțumiri, iar Guvernul belgian a decis că este cazul să intervină. 

Overwatch este un alt joc video extrem de popular, care conține așa numitele ”loot boxes”. (foto: mirror.co.uk)

O declarație a Ministrului justiției, Koen Geens, explică faptul că jocuri precum ”Star Wars Battlefront II”, ”Overwatch”, ”FIFA 18” și ”Counter Strike: Global Offensive” au intrat sub incidența legii jocurilor de noroc. Odată cu poziția oficială a Guvernului belgian, dezvoltatorii riscă amenzi de până la 800.000 de euro sau pedepse cu închisoarea de până la 5 ani! 

Comisia pentru jocuri de noroc din Belgia a luat în considerare patru parametri în luarea deciziei, inclusiv a existenței unui ”element care permite plasarea de pariuri, cu un posibil profit sau pierdere, unde șansa joacă un rol esențial”. 

Raportul autorităților a indicat faptul că cei mai mulți dintre jucători sunt minori și ei nu își dau seama de pericole. "Jucătorii sunt tentați cu o multitudine de oferte și, în același timp, înșelați de anumite anunțuri. Iar aici nu putem vorbi de nicio măsură de protecție”, a declarat directorul Comisiei pentru jocuri de noroc, Peter Naessens. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!