Gus Hansen a revenit la pokerul online, după ce a pierdut peste 20 de milioane de dolari

gus-hansen-f5origf5.jpg

Gus Hansen, legendarul jucător de poker din Danemarca, a revenit să joace poke online. La aproape doi ani distanţă de când a luat decizia să nu mai evolueze în modul virtual, ca urmare a sumelor de bani uriaşe pierdute, nordicul a fost văzut la un joc de tip high-stakes, pe Poker Stars, acum două săptămâni, anunţă HighstakesDB.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A-ŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

Hansen a evoluat în camera mai sus amintită sub nick-ul "broksi", după ce pe Full Tilt, acolo unde între 2012 şi 2014 a pierdut 17  milioane de dolari, juca sub propriul nume.  

Decizia sa surprinde, în condiţiile în care, în urmă cu aproape doi ani, părea să fi conştientizat că stilul său de joc şi calităţile se pretează mult mai bine jocului clasic, cu adversari care pot fi citiţi şi păcăliţi altfel decât în online.

Aici, Hansen a jucat 1,5 milioane de mâini, pierzând în total 20,7 milioane de dolari, cea mai mare parte în ultimii doi ani dinainte de "retragere", aşa cum am precizat deja.

Din spusele sale, la momentul respectiv, Gus părea decis să se dedice exclusiv turneelor şi meselor cash din cazinouri, asumându-şi totodată vina pentru pierderile uriaşe.  "Nu m-am tiltat niciodată ca spre finalul lui 2014, voiam cu orice preţ să ies din gaura în care mă aflam şi mă afundam şi mai mult", a explicat danezul una dintre cauzele pierderii unor sume care, pentru majoritatea jucătorilor profesionişti, sunt de domeniul fantasticului. Interesant este faptul că jucătorul de 42 de ani nu a pierdut marea majoritate a banilor la jocul de tipul no limit poker, cum era de aşteptat, având în vedere stilul său loose-aggressive, ci cu precădere la Omaha.

De notat că nici pe site-ul spre care s-a întors la revenire Hansen nu stă deloc strălucit, el lăsând anterior o sumă de aproape 1,5 milioane de dolari la mesele de joc. Acum, sursa citată notează că Gus a jucat din nou pe sume mari, dar a preferat jocul limit, unde pierderile pot fi altfel controlate: $200-$400 triple draw (limit) şi Omaha hi-lo eight-or-better.

Înainte de a se întoarce în pokerul online, Gus a jucat in ultimele luni în Las Vegas, la celebrul Bellagio, unde canadianul de origine română, Daniel Negrean, i-a fost aproape de fiecare dată adversar. Acesta este şi unul dintre cei mai buni jucători de poker online şi, se pare, l-a sfătuit pe nordic în repetate rânduri despre atitudinea şi strategiile pe care trebuie să le abordeze în jocul virtual, pentru a reveni în top.


De ce nu a avut Gus succes în online

Deţinător a patru brăţări (una în World Series of Poker şi trei în World Poker Tour, unde a fost primul care să ajungă la o asemenea performanţă), Hansen a dat greş în online doar parţial din cauza bad-beat-urilor, aşa cum a menţionat acum doi ani.

În realitate, stilul său de joc extrem de loose a fost taxat de jucătorii online, mulţi dintre ei studiind mii de mâini în care a fost implicat nordicul şi anticipându-i orice mişcare (o situaţie pe care a întâlnit-o şi Viktor Bloom, aka Isildur1, jucătorul online care a scris istorie în urmă cu mai mulţi ani, înainte de a fi "curăţat" de greii acestui sport).

Neavând armele sale principale la dispoziţie - citirea adversarilor în mod direct şi trimiterea acestora pe piste false - Gus a intrat într-o adevărată furtună, din care nu a fost capabil să iasă decât după ce a pierdut sume uriaşe.

Acum, cu bateriile reîncărcate (aproape toată vara s-a odihnit în ţara natală "după insane bets" şi o perioadă "sălbatică" şi în pokerul de cazinou), Gus e gata să o ia de la început şi vrea să demonstreze încă o dată că nu sunt mulţi jucători în lume care să ştie să pună presiune în mâini cu bet-uri făcute în cele mai oportune momente. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!