Grijă la pariuri: CSM Iaşi - Astra a fost amânat! Prunea a declarat război LPF-ului

Iarna grea venită în România de ieri seară, pune în pericol meciurile etapei a 23-a din Liga 1. Deja vorbim despre primul meci anulat, cel dintre CSM Iaşi şi Astra. În Moldova a nins aproape în continuu în ultimele 24 de ore, iar la ora startului partidei s-au anunţat temperaturi chiar şi de -10 grade Celsius! În plus, s-a stricat şi instalaţia de încălzire a stadionului din Iaşi, iar terenul s-a transformat într-un veritabil patinoar cu toate eforturile gazdelor. Toate aceste motive i-au făcut pe şefii Ligii Profesioniste de Fotbal să amâne meciul pentru 2 martie. În Moldova mai este programat un meci în etapa 23, FC Botoşani - CSU Craiova (sâmbătă, ora 18:00), dar până acum nu s-a anunţat nimic.

Cei de la CSM Iaşi s-au pregătit de zor pentru meciul cu Astra, jucătorii lui Eugen Neagoe fiind în cantonament la aflarea veştii. Preşedintele executiv al echipei, Florin Prunea (Foto: Sportpictures.eu) a luat foc când pe faxul clubului a sosit hârtia de la LPF. Acesta consideră că se putea juca fotbal în condiţii bune la Iaşi şi a anunţat că îi va acţiona în judecată pe cei care au decis amânarea partidei.

"Este o bătaie de joc şi o lipsă crasă de respect faţă de un întreg oraş. Voi avea o discuţie cu factorii de decizie şi vom acţiona în judecată pe cei care au decis amânarea partidei. Anunţ încă de pe acum că nu ne vom prezenta la meciul programat în luna martie! Este o lipsă de bun simţ faţă de echipă, de jucători, de întreg oraşul! Am făcut cheltuieli enorme cu organizarea, jucătorii sunt în cantonament. Vom ataca în instanţele civile această decizie. Cine a decis amânarea meciului trebuie să răspundă! La Iaşi a fost soare astăzi, terenul va arăta bine la ora meciului", a declarat Florin Prunea. 

Oricum, Șumudică declarase în mai multe rânduri că nu își va lăsa jucătorii să intre pe teren dacă acesta va fi acoperit de gheață, el neriscând o accidentare a fotbaliștilor săi. Mai ales că meciul cu Genk din "16"-imile Europa League bate la uşă (joi, 16 februarie, pe propriul teren)

Săptămâna trecută, Prunea şi Şumudică s-au contrat destul de tare pe seama...amânării meciului, neştiind ce va urma. Preşedintele executiv al Iaşiului l-a acuzat pe antrenorul Astrei că vrea să amâne meciul pentru ca jucătorii săi să fie odihniţi în perspectiva meciului cu belgienii din Europa. ”Tot respectul pentru Astra, pentru ceea ce au realizat în cupele europene. Îl înţeleg pe Şumi că are meci în Europa League...El vrea să pună presiune pe arbitrii partidei. Probabil el vrea să-şi odihnească jucătorii şi ar fi în interesul lui să nu se joace”, spunea Florin Prunea, neştiind ce va urma să se întâmple. 

Şumudică (Foto: Sportpictures.eu) nu a întârziat să-i dea replica lui Prunea: ”Vor fi -10 grade. Sunt curios cum se va desfăşura un astfel de joc, pentru că îmi doresc să jucăm fotbal. Nu vreau să păţim ce au păţit cei de la Pandurii, pentru că la 4 zile jucăm cu Genk. Jucătorii noştri nu vor intra pe gazon pentru că nu vrem să riscăm!”, a spus Şumudică.

Comunicatul trimis de LPF celor de la CSM Iaşi: 

Partida dintre CSM Poli Iași și Astra, programată pentru vineri, 10 februarie 2017, ora 20.00 a fost amânată. Va prezentăm mai jos punctul de vedere al LPF expediat președinților de cluburi, reprezentanților legali și tuturor persoanelor implicate în organizarea acestui meci. 
  
Stimați Domni, 
  
Va scriem în legătură cu disputarea jocului CSM Poli Iași – Astra Giurgiu, contând pentru etapa a 23-a a Campionatului Național Liga 1 Orange și programat inițial pentru data de 10 februarie 2017. 
  
Astfel, 
  
Având în vedere dispozițiile art.12 alin. 1 și 2 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice; 
  
Având în vedere estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 6-19 februarie 2017, în zona Moldovei, comunicată de Ministerul Mediului – Administrația Națională de Meteorologie; 
  
Având în vedere teleconferința purtată în cursul zilei de astăzi de reprezentanții LPF, ISB, RCS&RDS, TELEKOM și LOOK privind amânarea meciului CSM Poli Iași – Astra Giurgiu pentru data de 2 martie 2017 ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile pentru disputarea jocurilor de fotbal; 
  
Având în vedere imaginile foto-video comunicate către LPF, din care rezultă că terenul de joc este acoperit la acest moment cu un strat consistent de zăpadă, precum și media temperaturilor minime de minus 12, minus 16 grade Celsius, care creează condiții favorabile pentru îngheț; 
  
Având în vedere existența riscului accidentărilor din cauza înghețului; 
  
Pentru motive ce țin de forță majoră, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile practicării jocului de fotbal în condiții de siguranță pentru jucătorii celor două echipe, jocul dintre CSM Poli Iași și Astra Giurgiu se va reprograma pentru data de 2 martie 2017, ora disputării urmând a fi stabilită și comunicată ulterior. 
  
Totodată, la solicitarea partenerului media al LPF, jocul ASA Târgu Mureș – ACS Poli Timișoara se va disputa la data stabilită, cu începere de la ora 20.00. 
  
 Pentru Liga Profesionistă de Fotbal, 
  Justin Ștefan – Secretar General 

Astra pune sare pe "rănile" celor de la Iaşi 

Astra râde de necazul adversarilor. Şefii campioanei României au postat pe site-ul clubului o poză (Foto: afcastragiurgiu.ro) şi un mesaj cu aluzie directă la neputinţa celor de la Iaşi de a asigura cele mai bune condiţii desfăşurării unei partide în condiţii de iarnă. 

"Aşa arată un gazon încălzit. Cu instalaţia de degivrare funcţională, iată cum arăta gazonul astăzi (nn - ieri) după o zi de ninsoare, cei aproape 20 de centimetri de zăpadă fiind topiți, la propriu. Asteptăm preocupare, corectitudine și interes din partea tuturor celorlalte competitoare cu privire la condițiile regulamentare minime, solicitate și prin Manualul de Licențiere! Integritatea jucătorilor, respectul faţă de competiție și spectacolul fotbalistic sunt mai presus de interese!", se arată în comunicatul postat de cei de la Astra pe site-ul clubului. 

 

Foto: prosport.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi