GPS-ul - folosit, mai nou, pentru atragerea clienților vulnerabili

Companiile de jocuri de noroc ar putea utiliza tehnologia GPS pentru a atrage clienții "vulnerabili". Este avertismentul experților din domeniu, care au studiat comportamentul operatorilor la noile tehnologii. Astfel că ei au în vedere, spun specialiștii britanici, utilizarea serviciilor de localizare pentru a se conecta cu clienții în timpul evenimentului în desfășurare (foto: telegraph.co.uk) în scopul de a le direcționa oferte. 

Tehnologia oferă posibilitatea ca participanților la un meci de fotbal să le fie trimise notificări cu anumite informații și încurajându-i, în același timp, să parieze live. Reprezentanții Asociației Gambling Aware au declarat că firmele ”au capacitatea de a colecta cantități semnificative de date despre clienți, inclusiv locația în care aceștia se află”. 

Trebuie recunoscut faptul că tehnologia reprezintă reprezintă un progres în utilizarea datelor despre clienți pentru a identifica și a minimiza problemele legate de jocuri de noroc. Dar, în același timp, trebuie făcut ceva ca acest sistem GPS să nu fie folosit de operatori pentru marketing sau publicitate”, a spus Marc Etches, CEO al asociației din Marea Britanie (foto: calvinayre.com)

Dr. Mark Griffiths, un renumit profesor specializat în dependență comportamentală și director al departamentului de cercetare a jocurilor de noroc din cadrul Universității Nottingham Trent, a declarat că "nu există nici o îndoială că există o astfel de practică și este folosită”. Griffiths a avertizat cu privire la acest lucru încă din 2007.  

”Sunt întotdeauna îngrijorat atunci când persoanele vizate sunt cunoscute ca fiind vulnerabile.Companiile de jocuri de noroc își direcționează adesea jucătorii "VIP" - adică cei mai grei clienți, care joacă sume grase, iar unii dintre aceștia sunt cel mai probabil jucători cu probleme”, a declarat profesorul Griffiths (foto: ntu.ac.uk) într-un interviu pentru cei de la Daily Telegraph.

La rândul lui, un purtător de cuvânt al comisarului pentru informații a declarat: "Dacă o companie prelucrează datele persoanelor pentru a le trimite oferte, atunci trebuie să o facă în mod corect și în conformitate cu cerințele de transparență ale legii privind protecția datelor. Transparența este esențială pentru a permite oamenilor să își exercite drepturile fundamentale de confidențialitate și de protecție a datelor".

Avertismentul specialiștilor vine după ce casele de pariuri din Marea Britanie au prezis că pe Cupa Mondială se va paria o sumă record. 

Un purtător de cuvânt al Ladbrokes a declarat că turneul final este perceput în Regat ca "cea mai populară ediție a Cupei Mondiale". În același timp, rivalii de la William Hill au anunțat că se așteaptă la pariuri de aproximativ 1 miliard de lire pe competiția din Rusia. Totodată, compania a susținut că nu a adaptat ofertele pentru clienți folosindu-se de locația în care aceștia se află.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi