Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers, preview-ul finalei NBA!

Așteptarea a luat sfârșit, iar joi noaptea se dă startul în cea mai interesantă finală NBA, Golden State Warriors dând piept cu Cleveland Cavaliers. Va fi o serie electrizantă între cele două formații, iar duelul așteptat de întreaga suflare NBA va fi unul extrem de interesant, protagoniști fiind Stephen Curry și LeBron James.

Vom avea o serie extrem de interesantă ce va propune doi antrenori debutanți în NBA, atât Steve Kerr, cât și David Blatt fiind la primul sezon în ligă. Cleveland n-a mai ajuns în finală din sezonul 2006-2007, atunci când un mult mai tânăr și neexperimentat LeBron James pierdea cu 4-0 în fața celor de la San Antonio Spurs. De partea cealalată, Golden State revine în finala NBA după 40 de ani, de când au trecut de Washington cu 4-0 într-o finală memorabilă.

Pariază acum pe finala NBA - ai bonus 400 RON!

nba-finals.jpg

Cum au evoluat echipele pănâ a ajunge în finală?

Mai întâi voi menționa faptul că Golden State a început tare încă din startul sezonului și n-a cedat până nu și-a asigurat matematic primul loc în ligă și implicit avantajul terenului propru într-o eventuală finală NBA. O finală ce a venit pe merit deplin. Warriors au fost magistrali în acest sezon, doborând record după record. În playoff echipa din Oakland a trecut cu 4-0 în prima rundă de o echipă New Orleans ce a opus destulă rezistență pentru ca apoi să aibă poate cea mai grea serie în semifinala cu Memphis, câștigată la 2, după ce la un moment dat Grizzlies au avut avantaj, scor 2-1. Finala de conferință a fost una fără istoric, 4-1 cu Houston, iar Curry a mai demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie de ce a fost mai sus decât Harden în topul MVP din acest sezon.

Cleveland a început sezonul extrem de slab, era undeva pe locurile 6-7 la jumătatea sezonului și toată lumea se întreba dacă James a greșit întorcându-se acasă pentru a-și îndeplini visul suprem. LeBron și ai lui au strâns însă rândurile și au început să obțină victorie după victorie, urcând în top 4 în Est, pentru ca mai apoi să reușească să se stabilizeze pe 2, Atlanta fiind prea departe. În playoff Cleveland a început tare cu Boston Celtics și i-a administrat un 4-0 tinerei echipe cu poate cel mai promițător antrenor din NBA. A urmat apoi în semifinale poate cel mai greu duel din postseason pentru Cavs, cel cu Bulls, când Rose & co aveau 2-1 în serie și o șansă importantă de a se distanța la două lungimi, chiar în Chicago, în fața fanilor. James n-a fost însă de acord, egalând seria în ultima secundă pentru ca apoi să câștige și următoarele două partide pentru a închide conturile la 2. Finala de conferință împotriva celor de la Hawks s-a dovedit una neverosimilă, James, Irving și mai ales Smith jucându-se cu jucătorii din Atlanta, nepermițându-le să câștige vreo partidă.

Să vedem cum arată programul acestei finale:

  • meciul 1 - 5 iunie: Golden State vs Cleveland Cavaliers
  • meciul 2 - 8 iunie: Golden State vs Cleveland Cavaliers
  • meciul 3 - 10 iunie: Cleveland Cavaliers vs Golden State Warriors
  • meciul 4 - 12 iunie: Cleveland Cavaliers vs Golden State Warriors
  • meciul 5 - 15 iunie: Golden State vs Cleveland Cavaliers
  • meciul 6 - 17 iunie: Cleveland Cavaliers vs Golden State Warriors
  • meciul 7 - 20 iunie: Golden State vs Cleveland Cavaliers

dacă va fi necesar

Pariurile indicate pentru această finală sunt:

Golden State să câștige seria cu 4-3 @4.50

Stephen Curry MVP @1.50

-ambele pariuri fiind la Sportingbet (pariază acum)

De ce spun asta? Golden State este echipa pe val și favorită la câștigarea trofeului, însă lipsa de experiență în fazele superioare de playoff i-ar putea încetini pe Curry, Thompson sau Green. Cum văd eu lucrurile: 1-1 și 2-2 după primele partide, pentru ca apoi fiecare formație să-și câștige meciul din fața fanilor. Vom vedea însă pe măsură ce partidele vor trece, dacă vom ajusta ceva. Sper să nu avem accidentări și să avem o finală curată și spectaculoasă din toate punctele de vedere. Să nu avem acel sentiment de “ce-ar fi fost dacă..” , iar Curry și James să ofere un duel senzațional, așa cum am avut în finala din 2012 între James și Durant. Oricât de bun ar fi James în acest moment n-are aportul de care beneficiază Curry în Oakland, n-are driblingul lui și nici aruncarea de la linia de 3. Îl văd așadar pe Curry favorit la cucerirea titlului de MVP și în playoff, nu numai în sezon.

Sigur, Curry și James sunt primii doi favoriți la câștigarea trofeului de MVP, însă seria nu se va rezuma doar la cei doi. Golden State are avantaj pe banca de rezerve, acesta fiind unul din motivele pentru care cred că se vor impune în finală. Green, Speights, Barbosa sau Livingston vor constitui atuurile celor de la Warriors, aceștia punctând des atunci când titularii sunt odihniți. De asemenea, superioritatea de sub panou dar și la linia de 3 se va vedea pentru Warriors.

Mă aștept la o finală pe cinste, ambele echipe având cam același grad de recuperare după parcursul din playoff, iar săptămâna liberă înaintea acestor dueluri finale nu poate decât să confirme ce am menționat.

Pariază acum pe finala NBA - ai bonus 400 RON!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi