Gino Iorgulescu iese la atac: "Voi cere public demisia şefilor Comisiei Centrale de Arbitraj!"

Ultimele greşeli de arbitraj din Liga 1, de la meciul dintre Viitorul şi Voluntari, dar şi reacţia şefilor lui Dinamo, care au cerut explicaţii într-o campanie numită "unitisalvamarbitrajul", l-au făcut pe şeful LPF Gino Iorgulescu să reacţioneze prin intemediul unei scrisori deschise. 

Încă din primele săptămâni ale activităţii mele în funcţia de Preşedinte al LPF, în toamna anului 2013, am semnalat neregulile tot mai supărătoare din arbitrajul românesc. Am spus atunci că e nevoie de timp şi de un dialog cu Comisia Centrală a Arbitrilor, pentru ca lucrurile să se îndrepte şi rezultatele din teren să fie stabilite doar de valoarea jucătorilor, a antrenorilor, într-un cuvânt de consistenţa jocului fiecărei echipe.

Consider că a sosit momentul ca activitatea CCA să devină una transparentă şi adaptată unui model occidental, caracteristic campionatelor de top din Europa. Dialogul instituţional şi bunele relaţii care ar trebui să existe între LPF şi CCA impun comunicarea către LPF a informaţiilor solicitate. De asemenea, în situaţia în care nu îmi veţi comunica cele solicitate în termenul indicat mai sus şi veţi refuza să contribuiţi la asigurarea unui climat de normalitate pentru fotbalul profesionist, mă voi afla în situaţia neplăcută de a solicita în mod public demisia Dumneavoastră şi a celorlalţi membri ai CCA.

Ca şi celelalte sporturi şi fotbalul, cel mai popular dintre toate, s-a inventat să se joace întotdeauna doar pe teren. Nimic nu trebuie să altereze corectitudinea jocului şi nimeni nu trebuie să atenteze la ideea că jucătorii celor două echipe sunt singurii actori principali din teren. Din păcate, în ultima vreme am început să observăm că tot mai mulţi arbitri îşi doresc să devină personaje principale pe gazon, bineînţeles negative, la tot mai multe jocuri din Campionatul Naţional Liga 1.

Cer astăzi, în numele tuturor echipelor din Liga 1, ca domnii Kyros Vassaras, în calitate de preşedinte al CCA şi Alexandru Deaconu, în calitate de vicepreşedinte al aceluiaşi for, să accepte prezenţa lor la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal pentru a ne spune cum văd dumnealor starea de fapt din arbitrajul românesc. Nu e o tragere la răspundere, ci continuarea aceluiaşi dialog neonorat de dumnealor. Noi credem că mai există punţi între fotbal şi corpul de arbitri.

Aşadar, pentru a salva competiţia, pentru a avea dreptate pe teren, vă aşteptăm să răspundeţi urgent acestei invitaţii la dialog,

Cu aceeaşi înţelegere,

Gino Iorgulescu

Preşedinte LPF

Comisia Centrală de Arbitraj a reacţionat la puţine momente după mesajul lui Gino Iorgulescu şi a anunţat că va organiza o conferinţă de presă pe 10 noiembrie 2016, cu o zi înaintea meciului dintre România şi Polonia din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. 

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi