Gică Popescu, chemat la DNA să dea explicaţii pentru cărţile scrise în închisoare

Procurorii DNA au început să-i cheme la audieri pe "scriitorii" din fotbalul românesc. După ce, ieri, Mihai Stoica a povestit cum e cu scrisul cărţilor în închisoare, astăzi a venit rândul lui Gică Popescu. Acesta a fost eliberat condiționat în noiembrie 2015, după ce în martie 2014 a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare în ”Dosarul Transferurilor”.

Am primit o citație ca martor. Eram împreună cu alți colegi când mi-am scris cărțile,

---a declarat Gică Popescu pe treptele DNA

4 cărţi a scris în total după gratii Gică Popescu, motiv pentru care a beneficiat de o reducere a pedepsei. Sub semnătura celui supranumit "Baciul" au apărut cărţile: "Fotbal pentru viitorii fotbaliști profesioniști", "Considerații privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel școlar", "Abordări teoretice și practico-metodice ale predării jocului de fotbal în centrele de copii și juniori din perspectiva interdisciplinară" şi "Personalitatea sportivului, condiție obligatorie pentru succesul în sport".

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat în 2014 în "Dosarul Transferurilor" şi pe Jean Pădureanu (trei ani şi patru luni de închisoare), George Copos (trei ani şi opt luni), Cristi Borcea şi Ioan Becali (şase ani şi patru luni), Victor Becali (patru ani şi opt luni) şi pe Gheorghe Neţoiu (trei ani şi patru luni de închisoare cu executare).

10 este numărul record de cărţi scrise în închisoare de un singur condamnat. "Campionii" sunt Dinel Staicu, şi fostul patron al trustului Intact, Dan Voiculescu. Dinel Staicu este fostul patron al Universităţii Craiova, cel care i-a vândut în 2004 clubul lui Adrian Mititelu pentru 5 milioane de euro. Staicu este cunoscut pentru construcția și amenajarea Muzeului Comunismului de la Scorniceşti și a Palatului Republicii Socialiste. 

 

Foto: prosport.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi