Ghid pariuri sportive online Fortuna

Ghid pariuri sportive Fortuna Bet de la A la Z - află pas cu pas cum poți juca online la casa de pariuri Fortuna, de la deschiderea unui cont și până la efectuarea unei retrageri! 

JOACĂ ACUM LA FORTUNA BET! TE AȘTEAPTĂ UN BONUS DE TOP!

 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. Ce trebuie să știu despre Fortuna Bet?

 2. Deschiderea unui cont de pariuri

 3. Efectuarea unei depuneri
  3.1 Cum depun utilizând un card?

 4. Plasarea primului pariu
  4.1 Găsirea meciului dorit
  4.2 Plasarea unui pariu single
  4.3 Plasarea unui pariu multiplu
  4.4 Plasarea unui pariu în sistem
  4.5 Plasarea unui pariu cu baze
  4.6 Plasarea unui pariu rapid
  4.7 Utilizarea opțiunii de cash out
  4.8 Plasarea unui pariu de pe mobil

 5. Solicitarea unei retrageri


1. CE TREBUIE SĂ ȘTIU DESPRE FORTUNA BET?

Deși a intrat pe piața din România abia în 2015 și mulți români n-au auzit de ea până atunci, Fortuna Bet (D.ONJN 1560/25.08.2016) este o casă de pariuri foarte cunoscută la nivel internațional. De fapt se spune că aceasta este cea mai bună agenție de pariuri sportive din Europa Centrală, ea fiind faimoasă mai ales în țări precum Cehia, Polonia sau Slovenia.  

Fortuna s-a extins foarte rapid în România, atât offline cât și online. Ea a preluat Publicbet, ceea ce i-a permis să dețină peste noapte aproximativ 600 de agenții stradale împrăștiate pe întreaga suprafață a țării. Și online i-a fost destul de ușor să-și facă apariția la noi în țară deoarece avea deja o platformă de pariuri pe internet ce funcționa în alte părți ale Europei, deci câteva luni au fost suficiente pentru a optimiza această platformă pentru piața din România. De aceea site-ul Fortuna funcționează destul de bine și putem paria în condiții optime chiar dacă el a fost lansat de puțin timp. 

În cele ce urmează mi-am propus să vin cu un ghid pariuri sportive online Fortuna, sau altfel spus cu un tutorial de la A la Z. Acesta are scopul de a asista acele persoane care n-au mai pariat online până acum sau care au o experiență minimă în pariurile pe internet și vor să joace pentru prima dată la Fortuna. 

Informații complete despre Fortuna Bet poți găsi în noua secțiune de Agenții, accesând următorul link: https://pariurix.com/agentii/fortuna

 

2. DESCHIDEREA UNUI CONT DE PARIURI

Intră pe acest link, apasă pe ”Crează cont”, și vei fi redirecționat către site-ul Fortuna. 

Dă click pe butonul ”Înregistrează-te” după care fi redirecționat către un formular de înregistrare ce este format din două părți.  Te avertizez din start că n-are rost să-ți deschizi un cont dacă nu ai minim 18 ani, ci mai bine aștepți să împlinești vârsta legală înainte de a paria. Persoanele care pariază pentru prima dată online își imaginează că n-au de unde să știe cei de la agenție ce vârstă au, dar acest lucru este cât se poate de neadevărat.

Va trebui să introduci la înregistrare date personale precum nume, prenume, adresă, data nașterii, CNP sau seria și numărul cărţii de identitate și va trebui să le confirmi trimițând o copie după un act de identitate. Deci n-ai cum să folosești date false. Dacă încerci să utilizezi datele unui prieten sau a unei rude din nou vei avea probleme, pentru că datele utilizate pe metoda de plată vor trebui și ele să corespundă cu cele de pe buletin și dacă ești prins că ai jucat de pe o identitate falsă riști să nu mai poți retrage câștigurile din cont.  Trecând peste aceste aspecte, să vedem mai exact ce date ai de completat atunci când te înregistrezi la Fortuna Bet (deschide un cont acum), iar cel mai bine este să îți arăt exemplul unui formular completat:

Descoperă articolele PariuriX.com despre Fortuna Bet!


 

După ce ai terminat de completat acest formular apasă butonul ”Înregistrare”. În câteva minute vei primi un mail ce conține un link pe care trebuie să dai click pentru a-ți activa contul de pariuri. Apoi intră pe site-ul Fortuna pentru a te loga. Când ești pe site pentru prima dată trebuie să ai grijă să nu confunzi platforma de pariuri online cu cea de pariuri offline. Dacă nu vezi nicio opțiune de logare în colțul din dreapta sus a paginii înseamnă că nu ești unde trebuie și trebuie să dai click pe opțiunea ”Pariază online”, opțiune ce poate fi accesată din meniul orizontal de sus (este chiar prima). 

Odată aflat pe platforma de pariuri online vei vedea că în partea de sus a paginii se află o bară verticală care conține un formular de logare, exact ca în poza de mai jos: 

logare.png


Aici trebuie să introduci datele utilizate la înregistrare, după care vei fi redirecționat către noul tău cont de pariuri. Bara verticală de sus va arăta după logare în modul următor: 

 


Acum vei găsi următoarele opțiuni: 

 • Contul meu – poți accesa detalii ce țin de contul de pariuri (istoric pariuri, bonusuri, casierie, date personale) 
 • Lei x,xx – de aici poți vizualiza balanța contului tău de pariuri 
 • Pariuri deschise – poți vedea dintr-un singur click o listă cu pariurile tale aflate în desfășurare 
 • Depunere – de aici efectuezi un depozit 
 • Refresh  (butonul albastru) – de aici poți da un refresh la acea bară verticală pentru a actualiza balanța contului, pariurile aflate în desfășurare etc 
 • Deconectare (butonul roșu) – acesta este butonul pe care trebuie să apeși dacă dorești să te deloghezi din contul de pariuri 

 

3. EFECTUAREA UNEI DEPUNERI

Pentru a alimenta cu fonduri contul de pariuri accesează opțiunea ”Depunere”, opțiune ce poate fi găsită în colțul din dreapta sus a paginii de pariuri. Sunt oferite cele mai populare metode de plată după cum urmează:

 • Card de credit / debit – selectează această opțiune dacă ai un card și vrei să depui cu acesta 
 • Paysafecard – este o alternativă bună pentru cei care nu dețin un card. Un paysafecard este un fel de cartelă prepay ce poate fi achiziționată din destul de multe locuri, indiferent de orașul în care stai. Pentru mai multe detalii despre această metodă de plată recomand articolul: ”Ce este Paysafecard pentru pariuri sportive online și cum se folosește?
 • Skrill - este un portofel electronic care oferă foarte multe avantaje și pe care le poți descoperi AICI.
 • Neteller - și acesta este un portofel electronic, dar nu îl recomand în mod deosebit. 
 • Cashpoint - este o metodă de plată foarte avantajoasă oferită de Fortuna Bet dar pe care nu o vei vedea în această listă. Serviciul Fortuna Cashpoint îți oferă posibilitatea de a efectua depuneri și retrageri din oricare din cele peste 750 de agenții stradale din România. Tot ce ai de făcut este să te duci în cea mai apropiată locație Fortuna și să înmânezi casierei buletinul și suma de bani pe care vrei să o depui.


3.1 Cum depun utilizând un card?

Pentru a depune utilizând un card de credit / debit este necesar să atașezi întâi un astfel de card la contul tău de pariuri. Pentru a face acest lucru trebuie să dai click pe butonul ”Înregistrați un card nou” 


După ce ai adăugat un card la contul de pariuri poți reveni la pagina precedentă de depuneri, acolo unde trebuie să completezi suma pe care vrei s-o depui, dar și codul CVV2 al cardului. Acest cod este reprezentat de ultimele trei cifre aflate pe spatele cardului. Codul promoțional poate rămâne necompletat deoarece te vei califica pentru bonusul pentru prima depunere și fără a fi necesar să treci ceva în această secțiune. 

Acum ar trebui să ai bani în contul de pariuri, motiv pentru care ești pregătit să plasezi primul tău pariu online la Fortuna

 

4. PLASAREA PRIMULUI PARIU

4.1 Găsirea meciului dorit

Meniul din stânga conține mai multe secțiuni: 

 • Opțiune de căutare – dacă dorești să găsești rapid o echipă sau un jucător (în funcție de sport) poți trece aici numele acesteia sau acestuia și vor fi listate toate pariurile disponibile. 
 • Link-uri rapide – conține link-uri către cele mai importante competiții în care au loc meciuri în viitorul apropiat 
 • Favorite – conține competițiile tale favorite (atunci când dai click pe o competiție ai posibilitatea de a o adăuga la favorite) 
 • Asistență – de aici poți contacta serviciul de suport clienți în cazul unei probleme / nelămuriri 
 • Sport – aceasta este secțiunea care te interesează cu adevărat deoarece aici vei găsi toate competițiile și sporturile aflate în oferta sportivă. Întâi trebuie să selectezi sportul, apoi țara și apoi competiția care te interesează. 

De exemplu dacă vrei să pariezi pe meciul dintre Pandurii Târgu Jiu și Viitorul Constanța din Liga 1 ai de accesat următoarele opțiuni: Fotbal – Europa – România Liga 1 – Pandurii vs Viitorul. Așa cum se poate vedea în poza de mai jos, în dreptul acestui meci este un buton ”+124”. Acesta arată numărul de opțiuni de pariere disponibile; trebuie să dai click pe el pentru a vedea oferta completă. 
 

Află cât de bună este oferta sportivă Fortuna Bet: https://pariurix.com/agentii/fortuna/oferta

gasire-pariu.png

 

4.2 Plasarea unui pariu single

Pentru a pune un pariu single este necesar întâi să dai click pe cota corespunzătoare opțiunii pe care vrei să mizezi. Respectivul pariu se va încărca într-un bilet virtual ce poate fi accesat din partea dreaptă a paginii de pariuri. Tot ce trebuie să faci acum este să completezi suma pe care vrei s-o pariezi și să apeși butonul ”Plasați pariul”. Pariul va fi pus și poate fi accesat oricând din biletul virtual, opțiunea ”Pariuri deschise”, sau din bara verticală de sus (așa cum ți-am arătat mai devreme). 
 

plasare-pariu-single.png

 

4.3 Plasarea unui pariu multiplu

Nu doar pariurile single sunt ușor de plasat, ci și pariurile multiple. Pentru a pune un bilet simplu la pariuri (bilet cu o singură combinație posibilă) trebuie întâi să dai click pe cotele pariurilor care te interesează. Aceste pariuri vor fi adăugate unul sub altul în biletul virtual, care deodată va arăta mult mai complex decât arăta mai devreme. Asta nu înseamnă că este mai greu de pariat. 

Sub selecțiile tale vei vedea scris ”Acumulatori / Multiple”, iar mai jos sunt listate toate sistemele posibile pe care le poți juca (ele diferă în funcție de numărul de pariuri de pe bilet). Prima opțiune se va numi ”Simplu (1 Pariu)” indiferent de numărul de selecții. Aceasta este opțiunea pe care vei dori s-o completezi pentru a pune un pariu multiplu.  
 

plasare-pariu-multiplu.png

 

4.4 Plasarea unui pariu în sistem

Exemplul meu din poza de mai sus conține un bilet cu cinci meciuri. La un astfel de bilet putem juca următoarele sisteme: 

 • Sistem (4) (5 pariuri) – asta înseamnă că vom paria pe combinații de câte patru meciuri, deci trebuie ca maxim o selecție să fie greșită pentru a câștiga ceva. Există cinci astfel de combinații posibile, deci miza completată se va înmulți cu 5. 
 • Sistem (3) (10 pariuri) – sistem 3/5, există 10 combinații posibile, deci miza se va înmulți cu 10 
 • Sistem (2) (10 pariuri) – sistem 2/5, există 10 combinații posibile, deci miza se va înmulți cu 10 
 • Sistem Canadian 2/5, 3/5, 4/5 și 5/5 (26 pariuri) – numele este destul de clar. Un astfel de sistem va conține toate combinațiile posibile de la toate sistemele prezentate mai sus, incluzând și o combinație cu toate cele 5 meciuri (bilet simplu). Miza completată aici se va înmulți cu 26. 
 • Sistem Lucky 31 – conține toate pariurile din sistemul canadian, plus câte un pariu single pe fiecare meci în parte 

 

pariu-sistem.png

 

4.5 Plasarea unui pariu cu baze

În partea de sus a biletului virtual avem și opțiunea ”Baze”. De aici putem alege o bază sau mai multe baze pentru biletul nostru (adică un meci sau mai multe meciuri care trebuie să iasă obligatoriu) și un sistem pentru celelalte meciuri.  

Așa cum se poate vedea în poza de mai jos eu am ales meciul Pandurii vs Viitorul ca bază și un sistem de 3/4 între celelalte partide. Deci pentru a câștiga ceva de pe urma acestui bilet este obligatoriu ca pariul bază Pandurii vs Viitorul să fie câștigător, iar minim trei din celelalte patru pariuri să fie de asemenea câștigătoare. Degeaba ies toate cele patru pariuri din sistem dacă baza este pierdută. 
 

plasare-bilet-baze.png

 

4.6 Plasarea unui pariu rapid

Opțiunea de ”pariu rapid” a fost creată special pentru a scurta cât mai mult timpul necesar plasării unui pariu live. În mod ciudat cei de la Fortuna Bet oferă acest tip de pariu și la pariuri pre-meci, fiind singura casă de pariuri online (din ce știu eu) care are această opţiune. 

Dar ce este mai exact un pariu rapid și cum se pune el? În primul rând trebuie să selectezi această opțiune din biletul virtual, după care trebuie să stabilești miza pentru următorul pariu (poți ori s-o completezi din tastatură ori să folosești săgețile de pe ecran). Apoi tot ce trebuie să faci este să dai click pe cota corespunzătoare pariului care te interesează, iar în dreptul acestui pariu se va încărca un chenar din care poți confirma plasarea pariului. De exemplu, eu în poza de mai jos am setat o miză de 40 RON, iar atunci când dau click pe un pariu sunt întrebat dacă vreau să pun 40 RON pe pariul respectiv.  

Vrei să afli cum se calculează cotele și câștigurile pe un bilet simplu, multiplu, în sistem sau cu baze? Atunci accesează articolul : ”Bilete la pariuri sportive explicate: simplu, sistem şi cu bază”.

pariu-rapid.png

 

4.7 Utilizarea opțiunii de cash out

Ca orice agenție de pariuri care se respectă, Fortuna (deschide cont acum) oferă posibilitatea de a închide un pariu aflat în desfășurare. Pentru a utiliza această opțiune du-te la biletul tău virtual și dă click pe tabul ”Pariuri deschise”. Aici vei găsi o listă cu toate pariurile tale nedecise încă, iar sub unele din ele vei găsi un buton pe care scrie ”Early Cashout”. De asemenea, tot acolo este scrisă și suma pe care o poți încasa dacă închizi pariul.  

Această opțiune este disponibilă atât la pariuri single cât și multiple, indiferent că este vorba de pariuri pre-meci sau live. Totuși pot fi pariuri (în funcție de sport sau de moment) la care opțiunea de ”închidere pariu” să nu fie disponibilă. 

 

inchidere-pariu.png

 

4.8 Plasarea unui pariu de pe mobil

Deși nu este oferită o aplicație pentru pariuri de pe mobil, poți paria direct din browser indiferent dacă deții un Iphone, un Ipad, un telefon cu Windows sau o tabletă cu Android. Nu trebuie decât să intri pe Fortuna de pe dispozitivul tău mobil, să te loghezi utilizând datele contului tău și să plasezi pariurile dorite. Modul de plasare a pariurilor este cam același ca pe calculator, motiv pentru care n-are rost să prezint din nou pașii.  Pentru mai multe informații poți accesa link-ul : https://pariurix.com/fortuna-bet-online-pariaza-de-pe-mobil-sau-tableta.html

 

fortuna-mobil.png

 

5. SOLICITAREA UNEI RETRAGERI

Pentru a solicita o retragere este necesar să intri în ”Contul meu” – ”Casierie” – ”Retragere”. Aici trebuie să alegi una din cele două metode de plată disponibile, să completezi suma pe care vrei s-o retragi și să apeși butonul ”Confirmă retragerea”.  

Așa cum poate ai observat, n-am vorbit deloc despre verificarea identității. Conform legii trebuie să verifici identitatea contului de pariuri în maxim 30 de zile de la înregistrare. Pentru a face asta va fi necesar să trimiți o copie după un act de identitate, o dovadă a adresei (extras de cont sau factură de utilități) și o dovadă a metodei de plată utilizate. De exemplu dacă ai depus cu cardul, atunci va trebui să furnizezi o copie față / verso a acestuia. În schimb, dacă ai efectuat un depozit prin serviciul Fortuna Cashpoint, atunci primele două documente sunt suficiente. Află mai multe!

Descoperă ce bonusuri și promoții oferă Fortuna Bet: https://pariurix.com/agentii/fortuna/promotii

 
 

Te-ar putea interesa și :

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!