Gheorghe Ştefan - "Pinalti", condamnat la 6 ani de închisoare cu executare!

Fost finanţator la Ceahlăul, Gheorghe Ştefan a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în "Dosarul Microsoft". Asta au decis astăzi magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au aprobat cererea procurorilor de mărire a pedepsei în cazul celui cunoscut drept "Pinalti". Iniţial, Gheorghe Ştefan primise 3 ani de închisoare cu executare. 

În vârstă de 63 de ani, lui "Pinalti" i se va confisca şi suma de 3,9 milioane de euro. De asemenea, instanța a mai dispus confiscarea a 9 milioane de euro de la Dorin Cocoş, un alt inculpat în "Dosarul Microsoft". Acesta a primit şi o condamnare de 2 ani şi 4 luni. Aceeaşi pedeapsă a primit şi omul de afaceri Nicolae Dumitru. Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu a fost condamnat la trei ani de închisoare. Toate pedepsele vor fi executate, decizia ICCJ fiind una definitivă. 

Cu mâna pe Biblie jur că nu am pretins şi nu am luat din afacerea Microsoft niciun cent, niciun cent nu a ajuns la mine. Sunt vinovat pentru că am exercitat influenţă asupra lui Gabriel Sandu, regret. Vreau să colaborez în continuare, să stabilim unde au ajuns sumele de bani. Sunt vinovat, merit o pedeapsă. Dacă aş fi cunoscut legile cum le ştiu acum nu aş fi fost în faţa dumneavoastră ,

---a spus Ştefan în fața judecătorilor, conform celor de la libertatea.ro

"Pinalti" Ştefan se întorsese în fotbal vara trecută, când a devenit consilierul preşedintelui de la Voluntari, Robert Gheorghe. Ştefan a fost schimbat din funcţie în toamna lui 2015, la data condamnării fiind membru în Consiliul de Administraţie al clubului ilfovean. 

Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae și Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi că au încasat comisioane pentru derularea contractelor pentru licenţele Microsoft. Procurorii au dezvăluit că este vorba despre o mită de 60 de milioane de euro şi de un prejudiciu adus statului român de 27 de milioane de euro.

Scandalul a început în 2014, când DNA a început urmărirea penală a zece foști miniștri pentru fapte de corupție în legătură cu semnarea unor contracte de închiriere a unor licențe Microsoft pentru o serie de instituții publice subordinate Guvernului. 

 

Foto: prosport.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi