Şocant! Oscar Pistorius a încercat să se sinucidă în închisoarea unde îşi ispăşeşte pedeapsa pentru crimă!

Oscar Pistorius suportă greu regimul de detenţie. Condamnat la şase ani de închisoare pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în 2013, atletul paralimpic a vrut să se sinucidă în celula sa! Potrivit presei din Africa de Sud, unul dintre gardienii care îl păzeau a observat răni la încheieturile mâinilor atletului. Nimeni nu a crezut povestea cum că Pistorius a căzut noaptea din patul său, mai cu seamă că în celula ocupată de fostul campion paralimpic angajaţii Penitenciarului au descoperit două lame de ras. Bănuielile gardienilor au fost confirmate de un alt deţinut, care a povestit că l-a văzut pe Pistorius rănindu-se singur la mâini. Acesta a fost transportat de urgenţă cu o maşină a închisorii la un spital din Pretoria, unde va fi păzit zi şi noapte. Unul dintre poliţiştii care stau la uşa salonului spitalului a dezvăluit jurnaliştilor de la site-ul "City Press" că a văzut "tăieturi urâte" pe mâinile lui Pistorius în timp ce asistentele îi schimbau bandajele.

Oscar Pistorius a încercat să-i înduplece pe judecători la ultimele audieri în speranţa că va primi o sentinţă mai mică - a renunțat la protezele pe care le folosește și a mers câțiva pași prin sala de judecată "pentru a arăta instanței că este un om vulnerabil și că are dreptul la o pedeapsă mai blândă", a scris presa din Africa de Sus. Atletul a făcut gestul şocand şi la îndemnul avocatului său, care a pledat tot timpul procesului pentru nevinovăţia clientului său. Prima instanță care l-a judecat pe Pistorius l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru "omucidere involuntară", dar Parchetul din Pretoria a făcut apel și a obținut condamnarea pentru crimă şi pedeapsa de 6 ani în spatele gratiilor. 

Pistorius a câştigat aurul la ultimele 3 Olimpiade în probele paralimpice de 100, 200 şi 400 de metri. În 2005 a stabilit cea mai bună performanţă din istoria Campionatelor Mondiale pentru sportivii cu dizabilităţi la 100 şi 200 de metri. Oscar Pistorius este, de asemenea, singurul sportiv paralimpic câştigător al unei competiţii profesioniste pentru sportivii de mare performanţă. În 2007, Pistorius a luat aurul la Campionatele Naţionale de seniori ale Africii de Sud în proba de 400 de metri. Adversarii săi au făcut atunci scandal spunând că picioarele de "carbon" i-au oferit un avantaj. Pistorius şi-a câştigat atunci medalia prin decizia unui tribunal. 

Foto: abcnews.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi