Gest impresionant în Brazilia: şapte echipe oferă jucători împrumut celor de la Chapecoense!

Tragedia în care şi-a pierdut viaţa aproape întreaga echipă Chapecoense a îndoliat o lume întreagă. Marii fotbalişti ai lumii au trimis mesaje de condoleanţe pe adresa formaţiei din Brazilia care n-a mai ajuns să se bată pentru trofeul Copei Sudamericana. Finala nu se va mai juca, iar columbienii de la Atletico Nacional, care se pregăteau de meci, au propus că trofeul să ajungă în vitrina clubului Chapecoense. 

În Brazilia, durerea e fără margini. În timp ce sute de fani s-au strâns în faţa stadionului, jucătorii care nu au fost incluşi în lotul echipei s-au strâns în vestiar şi au aprins lumânări în memoria foştilor colegi şi prieteni. (foto: Reuters)

Trei dintre cele mai importante cluburi din Brazilia s-au oferit, imediat, să dea jucători împrumut echipei greu încercate. Flamengo, Palmeiras şi Sao Paulo sunt echipele care le-u oferit sprijinul celor de la Chapecoense. Mai mult, oficialii lui Sao Paolo au cerut ca echipa să fie scăpătă de grijile retrogradării pentru următoarele trei sezoane, în încercarea lor de a reconstrui clubul. La idee au aderat şi alte grupări din Brazilia, printre care Coritiba, Corinthians, Portuguesa şi FC Santos.

76 de persoane, din cele 81 aflate la bordul avionului, şi-au pierdut viaţa în tragicul accident din Columbia. Doi dintre supravieţuitori sunt fotbalişti de la Capecoense: fundaşul Alan Ruschel şi portarul de rezervă, Jackson Follman. Un al treilea, portarul titular Danilo, a murit la spital. A apucat să o audă pentru ultima dată la telefon pe soţia sa. 

Fostul jucător al lui Dinamo, Florentin Petre avea un prieten în avionul morţii. Felipe Jose Machado, una dintre victimele accidentului aviatic din Columbia, a fost coleg cu românul la ŢSKA Sofia.

Sunt devastat. Felipe era prietenul meu, vorbeam pe facebook mai mult în ultimul timp. Un băiat extraordinar, sufletist, m-am înţeles excelent cu el când am jucat împreună pentru ŢSKA. Era un fundaş central foarte bun. În 2008, am luat titlul cu ŢSKA în Bulgaria, am jucat amândoi în acel an.

Nu pot să cred. Ce se întâmplă în zona aia? Ce fel de avioane au?...Am fost şi eu într-un turneu cu selecţionata divizionară acum mulţi ani şi am aflat apoi că avionul cu care am călătorit într-o cursă din America de Sud s-a prăbuşit la câteva zile după ce ne-am întors noi în România,

---a declarat Florentin Petre pentru Prosport

Fiul antrenorului echipei braziliene Chapecoense, Matheus Saroli a fost aproape de a avea aceiaşi soartă ca şi tatăl său, Caio Junior. El trebuia să fie la bordul avionului prăbuşit la Medellin (foto: Associated Press), dar şi-a uitat paşaportul acasă şi astfel a rămas în urmă. A postat un mesaj pe contul său de socializare.

Dragi prieteni, atât eu cât şi mama şi fratele meu suntem ok. Avem nevoie de tărie, de linişte şi de intimitate, în special mama mea. Dar vă mulţumesc tuturor pentru mesaje. Am fost în Sao Paulo azi, dar nu m-am îmbarcat pentru că mi-am uitat paşaportul. Suntem puternici şi vom trece peste asta,

---a scris fiului fostului antrenor al echipei

În 1958, tot în urma unui accident aviatic, şi-au pierdut viaţa 23 din cei 44 pasageri ai aeronavei care transporta echipa Manchester United (care se întorcea de la Belgrad), printre ei fiind opt dintre fotbaliştii clubului. Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor, Liam "Billy" Whelan şi-au pierdut viaţa în momentul impactului. Duncan Edwards a supravieţuit prăbuşirii, dar a murit 15 zile mai târziu, la spital. Atunci, Liverpool şi Nottingham Forest s-au oferit să trimită jucători împrumut celor de la Manchester United.

 

Foto: Reuters

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi