Genk, "fabrică" de bani: 173 milioane euro în ultimii 5 ani pentru 7 jucători!

"Sunt şanse 50-50", a spus Şumudică după ce a aflat că Astra se va bate cu Genk pentru calificarea în optimile Europa League. Belgienii sunt la prima vedere un adversar uşor, dar dacă e să ne amintim ce jucători a dat Genk marilor cluburi ale Europei, lucrurile se cam schimbă...Nu mai puţin de 173 de milioane de euro a realizat Genk de pe urma vânzării jucătorilor în ultima vreme! Numele acestora sunt impresionante: printre ei, Carrasco, Benteke, Courtois sau De Bruyne! 

Mircea Lucescu e convins că Astra, cu Şumudică pe bancă, are puterea să o elimine pe Genk. Antrenor la Zenit, IL Luce se bate cu alţi români, Chipciu şi Stanciu de la Anderlecht, pentru calificarea în optimile din Europa League. 

O să vorbesc cu el (nn - Marius Şumudică), sigur. O să ne vedem. Eu îl felicit, pentru că în condiții foarte dificile a obținut o performanță extraordinară. Această capacitate pe care o are de a mobiliză proprii jucători poate să fie decisivă într-o confruntare Europa League. Poate să facă treabă și cred că își dorește foarte tare. Sunt sigur că și jucătorii acum se gândesc să continue și nu să plece,

---a spus Lucescu la DolceSport

Şumudică nu se teme de belgieni. Îi era însă mult mai uşor dacă Alibec ar fi rămas la echipă. Antrenorul Astrei caută acum înlocuitori pentru atacantul care din ianuarie va pleca la Steaua. 

Se joacă! Dacă noi vom reuși să umplem golul lăsat de Alibec, să rămână și Budescu și să mai aducem 2-3 jucători, se joacă 50-50! Dacă nu îl pierdeam pe Alibec, aveam șanse mari de calificare. Mă calificăm. Mă băteam cu ei de la egal la egal. Nu știu ce se va întâmplă în continuare. Am văzut că lumea este supărată.

Din punctul meu de vedere îmi duc contractul până la vară, sunt antrenorul Astrei până la vară. Nu pot să discut acum de transferuri, conducerea știe, eu sunt doar antrenorul echipei. Cu echipă pe care o am pe mână acum plus 2-3 jucători plecăm cu șanse egale. Ţucudean, un portughez și un brazilian sunt pe lista mea pentru postul de atacant,

---a dezvăluit Şumudică la Sport.ro

Genk este antrenată de Peter Maes, un antrenor în vârstă de 52 de ani, iar anul trecut a terminat pe locul 4. Anul ăsta o duce rău - e pe locul 9 după 18 etape, cu 24 de puncte, la 11 în spatele liderului Zulte Waregem.

Genk este un club relativ nou în Belgia, fondat în 1988 după o fuziune cu micuţa Winterslag. Academia clubului a fost lansată în 2003 și este una dintre cele mai apreciate din Belgia, dar şi din Europa. Şi asta pentru că Genk a scos fotbalişti mari pe bandă rulantă! 

Iată mai jos ce jucători a vândut Genk în ultima vreme: 

Yannick Carrasco (Atletico Madrid) 30 milioane euro - 
Jelle Vossen (FC Brugge) 4 milioane euro 
Steven Defour (Burnley) 6 milioane euro 
Christian Benteke (Crystal Palace) 27 milioane euro 
Thibaut Courtois (Chelsea) 35 milioane euro 
Divock Origi (Liverpool) 11 milioane euro
Kevin De Bruyne (Manchester City) 60 milioane euro / (Foto: goal.com)

De când a început să producă nume mari, Genk a obținut performanțe şi în fotbalul belgian. Adversara Astrei are trei titluri de campioană, obținute în 1999, 2002 și 2011, şi patru Cupe, ultimele două câștigate în 2009 și 2013. În sezonul 2011-2012, Genk a participat în grupele Champions League. Academia lui Genk este considerată, alături de cele de la Anderlecht și Standard Liege, de bază pentru renașterea fotbalului belgian, care în prezent are o națională cotată la 450 de milioane de euro. 


Foto: footyheadlines.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi