Gaz Metan, sufocată de datorii. Şefii clubului au cerut insolvenţa

Echipele din Liga 1 cad rând pe rând răpuse de problemele financiare. După ASA Tg. Mureş, Pandurii şi CFR Cluj, Gaz Metan a intrat şi ea în insolvenţă. Cu datorii de aproape 4 milioane de euro, ardelenii au solicitat reorganizarea financiară, cerere care a fost acceptată de către Tribunalul Sibiu.

Falimentul Clubului Sportiv Gaz Metan Mediaş, de care aparţine şi echipa de fotbal, a fost cerut încă din 2014, odată cu solicitarea echipei de baschet şi a antrenorului acestuia, pentru datorii totale de 200 de mii de euro. Intrarea în insolvenţă prezintă şi riscuri..Rapid, U Cluj, Oţelul şi Farul nu au putut respecta planul de reorganizare şi au ajuns la faliment. 

Cea mai mare datorie a clubului Gaz Metan este către bugetul statului, 3,3 milioane de euro. De altfel, clubul se află în proces cu Direcția Generală a Finanțelor Publice Sibiu. Jucătorii antrenați de Cristi Pustai nu și-au încasat salariile pe ultimele două luni, dar au primit asigurări că şi le vor primi până la începutul lunii decembrie cel târziu.

Intrarea în insolvență este cea mai bună soluție în momentul de față pentru Gaz Metan. Se va întocmi un plan de reorganizare în așa fel încât să ieșim din insolvență până la finalul sezonului,

---a afirmat un oficial al medieșenilor pentru Digisport

Nou-promovată în Liga 1, echipa lui Cristi Pustai a fost revelaţia de până acum a campionatului. A terminat turul pe locul 5, cu 20 de puncte, la 7 puncte în spatele liderului Steaua. Gaz Metan este neînvinsă în disputele cu "greii" campionatului: 1-1 cu Dinamo, 2-0 cu Astra, 1-0 cu Steaua şi 2-2 cu CSU Craiova. 

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi