FRF se ține departe de coaliția internațională contra blaturilor!

FRF se ține departe de coaliția internațională contra blaturilor. România nu face parte din grupul țărilor care, anul trecut, la Copenhaga, au creat o rețea de plaforme pentru combarea fraudei în sport. Un proiect similar va începe în 2018, iar Franța a făcut primul pas prin lansarea unei platforme de 150.000 de euro.

Laura Flessel, ministrul Sportului din Franța, a anunțat lansarea platformei anti-blaturi, în cadrul unui proiect al Consiliului Europei intitulat „Ține criminalitatea în afara sportului” (Kcoos). Inițiativa face parte din lupta contra pariurilor ilegale și manipulării rezultatelor sportive. Ministerul Sportului, Ministerul de Interne, Comitetul Olimpic Francez, Franța Jocurilor și Autoritatea pentru Reglementarea Jocurilor Online finanțează platforma cu 150.000 de euro.  

Flessel este de părere că această platformă poate reprezenta un model pentru alte site-uri naționale similare, care să constituie o rețea internațională, așa cum vor fi 40 de platforme pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020) și 80 pentru JO de la Paris (2024). 

Proiectul Kcoos+ va începe la 1 ianuarie 2018 și se va finaliza pe 31 decembrie 2020, urmând a îmbunătăți cooperarea internațională în ceea ce privește lupta împotriva fraudării competițiilor sportive. În principiu, ideea este ca tot mai multe țări să urmeze pasul făcut de Franța, dar rămâne de văzut cine își permite să investească într-un proiect care chiar să funcționeze. 

Ca să nu spună lumea că nu combate corupția în fotbal, Federația Română de Fotbal a creat un site pe care te poți loga și poți raporta blaturi sau tentative de blat. Până acum, nu s-a auzit de niciun succes important al respectivului site. De fapt, FRF nici măcar nu a aderat la grupul celor 21 de federații care, anul trecut, la Copenhaga, au stabilit o rețea internațională de combatere a blaturilor.

Potrivit gioconews.it, țările paricipante la proiectul similar Kcoos+ sunt: Germania, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Spania, Finlanda, Franța, Georgia, Ungaria, Italia, Letonia, Novergia, Olanda, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Slovacia, Suedia, Elveția și Ucraina.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi