FRF la control! Procurorii DNA au descins în instituția condusă de Burleanu

Cu o lună înaintea alegerilor în urma cărora va fi desemnat noul șef al Federației Române de Fotbal, ofițerii Direcției Naționale Anticorupție au descins în instituția condusă actualmente de Răzvan Burleanu. Acțiunea a avut loc astăzi și se pare că aceasta are legătură cu ultimele declarații din ultimele zile ale celor doi candidați, dar și cu un material apărut în presa sportivă care a dezvăluit o situație nu tocmai ”ortodoxă” în ceea ce privește banii cheltuiți la FRF. 

Potrivit celor de la Digi Sport, procurorii DNA cercetează contractele efectuate în perioada 2008 - 2010, atunci când preşedinte era Mircea Sandu, iar Ionuţ Lupescu (foto: sportpictures.eu) era director general. Ultimul este ”dușmanul” declarat al lui Burleanu în cursa pentru șefia FRF, iar cei doi și-au aruncat cuvinte grele în ultimele zile. Primul care a aruncat mănușa a fost Răzvan Burleanu, cel care a făcut o serie de dezvăluiri la adresa adversarului său şi chiar a anunţat că se va adresa organelor legii pentru demararea unei anchete.

"Ce poate să mă înveţe Ionuţ Lupescu, cum să împart comisioanele? Credeţi că cei de la UEFA ştiau de aceste năzdrăvănii pe care le-a făcut domnul Lupescu în România? În zona tehnică, sigur, are toată aprecierea mea...Vom merge în Comitetul Executiv cu faptele pe care le-am descoperit, apoi să intervină procuratura! Noi vom prezenta dovezile pe care le avem!", a spus Răzvan Burleanu într-o intervenție la ProX.

Scrisoare deschisă a lui Lupescu pentru Burleanu

Declarația șefului FRF vine după ce Ionuț Lupescu a dat publicității, astăzi, o scrisoare deschisă în care îi răspunde actulului președinte al federației (foto: sportpictures.eu), subliniind că atacurile acestuia conţin multe minciuni pe care le va demonta la momentul potrivit. Lupescu spune în această scrisoare că va face tot ce ţine de el, "în limitele educaţiei şi ale fair-play-ului", ca să îl înlăture pe Burleanu din fruntea fotbalului românesc.

"Aşa cum am promis, nu voi răspunde punctual tuturor insinuărilor şi acuzaţiilor pe care mi le-aţi adus, în ultima perioadă. Refuz să vă fac jocul de a deturna dezbaterile despre fotbalul românesc, înspre aşa-zisele dezvăluiri, referitoare la mandatul meu de director al FRF, început acum 13 ani şi terminat în urmă cu şapte ani.

”Această scrisoare îşi propune să arate în ce situaţie se află fotbalul românesc şi care este bilanţul real al mandatului dumneavoastră. Orice aţi face, oricum aţi prezenta faptele, nu directorul FRF din perioada 2005-2011 este responsabil pentru ceea ce NU aţi realizat dumneavoastră sau pentru ce aţi făcut greşit în ultimii patru ani, de când ocupaţi funcţia de preşedinte al FRF. Nici măcar nu aş fi avut această putere, ca director, chiar de mi-aş fi propus, prin absurd, să vă ruinez mandatul, înainte de vi-l fi exercitat”, spune Lupescu (foto: sportpictures.eu).

”Atacurile dumneavoastră repetate conţin multe minciuni, pe care le voi demonta, la momentul potrivit. Deocamdată merg în teritoriu pentru a vorbi despre fotbal şi despre proiectele pe care le voi pune în aplicare în următorii patru ani, începând cu 18 aprilie 2018. Totuşi, simt nevoia să reamintesc doar câteva dintre ele, pe care nu le-am semnalat eu, ci mass-media.

Aţi făcut calcule în euro, pentru aşa-zise economii, şi nu în lei, comparând fără a menţiona acest lucru, cantităţi şi calităţi diferite, astfel încât să rezulte sume spectaculoase, mai mari decât în realitate. De asemenea, aţi indicat contracte, care nu puteau fi semnate de către mine, pentru simplul motiv că, la momentul respectiv, nu mai eram în Federaţie. Acestea sunt doar două exemple flagrante. Situaţiile sunt numeroase, iar abordarea dumneavoastră generală este aceea de a dezinforma şi manipula. Nimic din ce aţi indicat dumneavoastră nu se află în afara legii, în ceea ce mă priveşte. Aţi fi sesizat de mult toate instituţiile abilitate, dacă lucrurile ar fi stat altfel.

De asemenea, auditurile independente, pe care le-aţi comandat, ar fi relevat aceste chestiuni. Falsele dumneavoastră dezvăluiri despre mandatul meu de director al FRF se bazează pe folosirea discreţionară a unor documente interne ale Federaţiei, pe care le-aţi prezentat trunchiat şi tendenţios, cu scopul de a-i discredita pe ceilalţi contracandidaţi, aflaţi în competiţie electorală cu dumneavoastră", se arată în scrisoarea lui Lupescu, potrivit News.ro.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi