FRF a decis: de la anul se vor introduce criterii de licenţiere şi în Liga a 2-a!

 

Federaţia Română de Fotbal a adoptat în linişte o lege foarte importantă. La ultima şedinţă, Comitetul Executiv al FRF a decis introducerea criteriilor de licenţiere şi pentru Liga a 2-a! Decizia a fost salutată de reprezentanţii celor mai importante cluburi din eşalonul doi valoric. "În competiţie trebuie să rămână cele mai puternice echipe!", a declarat pentru Sport Total FM Dumitru Olteanu, preşedintele Consiliului de Administraţie de la CS Mioveni. 

E un lucru bun şi pentru Liga a 2-a trecerea la aceste criterii de licenţiere. Mulţi s-au înscris aşa cum s-au înscris, dar nu se ştie dacă vor putea termina sezonul. Urmărim cu atenţie modul cum va fi implementată această licenţiere. Trebuie să rămână cele mai puternice echipe. Am militat pentru asta şi considerăm că maximum 18 echipe ar trebui să ia startul pe viitor.

Aşa aşteptăm şi noi mai mult de la jucători, pentru că la Mioveni există un cadru foarte bun pentru performanţă. Avem antrenor cu licenţă Pro, Alexandru Pelici, şi vrem să atacăm poziţiile fruntaşe pentru a promova. Mai mult, jucătorii sunt la zi cu salariile,

---a spus Dumitru Olteanu

După 6 etape, Mioveni e pe 8 în Liga a doua, la patru puncte în spatele Chindiei Târgovişte, care e lider cu 15 puncte.Etapa viitoare, duminică, Chindia primeşte vizita unei alte echipe cu pretenţii în Liga a doua, Dacia Unirea Brăila. Şefii echipei brăilene au votat şi ei pentru introducerea criteriilor de licenţiere în eşalonul secund. "Nu trebuie să mai apelăm la banii publici", a declarat preşedintele brăilenilor, Auraş Braşoveanu. Cu alte cuvinte, cine nu are bani nu mai are ce căuta în fotbal!

Criteriul financiar va deveni cel mai dur criteriu. Iar dacă nu ai luat această licenţă pentru Liga 2, în sezonul următor există posibilitatea retrogradării în Liga a III-a! Începând cu 31 octombrie, aceste criterii vor fi adăugate la regulament. 

Astfel, dacă vom continua să apelăm la banii publici vom avea mari probleme în viitor. Trebuie să umblăm la cadrul legislativ pentru a permite privatului să investească în sport. Noua lege se doreşte a fi aplicată începând cu noul sezon, deci pentru asta trebuie să te pregateşti începând cu 1 ianuarie 2017!,

---a declarat şi Auraş Braşoveanu

Astăzi şi mâine, echipele din ligile inferioare calificate în turul trei al Cupei României vor lupta pentru viitorul în competiţie. Pe lângă cele 33 de echipe ajunse în această fază, FRF a introdus alte trei cluburi care sezonul trecut au evoluat în Liga 2 sau 3. Foresta Suceava, Unirea Tărlungeni şi CS Afumaţi intră în această fază după ce în urmă cu două săptămâni Metalul Reşiţa era eliminată.

Meciurile din acest tur se vor desfăşoare într-o singură manşă, eliminatorie. În caz de egalitate după 90 de minute de joc se vor juca prelungiri şi, dacă egalitatea persistă, se va trece la executarea loviturilor de departajare.

 

Programul turului al treilea al Cupei României:

Marţi, 13 septembrie, ora 16:30: 

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc - Foresta Suceava 
Unirea Brânceni - ACSO Filiaşi 
Fotbal Comuna Recea - Metalurgistul Cugir 
Şoimii Lipova - CNS Cetate Deva
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic - Industria Galda 
AFC Hărman - SCM Piteşti
Dinamo II - Înainte Modelu

Miercuri, 14 septembrie, ora 16:30:

Transdor Tudora - Metalosport Galaţi
CSM Roman - Ştiinţa Miroslava
Aerostar Bacău - Sporting Lieşti
Internaţional Băleşti - Posada Perişani 
FC Zalău - Avântul Reghin
National Sebiş - Performanţa Ighiu
CS Păuleşti - Flacăra Moreni
FC Viitorul II - Unirea Tărlungeni 
Unirea Slobozia - CS Afumaţi 
SC Popeşti Leordeni - Olimpia Râmnicu Sărat 
Viitorul Domneşti - FC Voluntari II 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi