Fraudă pe PartyPoker! Conturile trișorilor închise și banii confiscați

La sfârșitul lunii trecute, userul "FarseerFinland" de pe forumul TwoPlusTwo a postat un mesaj în care și-a exprimat părerea că se trișează la greu în turneele high-stakes de pe PartyPoker. Acuzele nu au rămas fără urmări, astfel că a determinat respectiva cameră de poker să declanșeze o anchetă și să ia măsuri foarte dure.

Specialiștii PartyPoker au trecut la investigații amănunțite după ce userul (DukeOfSuffolk) cu pricina a prezentat două situații suspecte care l-au determinat să ”facă săpături” de unul singur. Ulterior, un purtătorul de cuvânt al operatorului a confirmat bănuielile. Cei vinovați s-au trezit cu conturile blocate și cu banii confiscați. Totodată, jucătorii afectați au fost despăgubiți.

Primul ”pas” al trișorilor

DukeOfSuffolk a avut primele semne de întrebare în timpul unui high-roller turbo în care a jucat pe data de 18 octombrie. Atunci el a observat un lucru foarte ciudat: în 48 de mâini, niciunul din oponenți nu a fost în situația all-in/call, cu toate că stackurile erau mici. După ce el a fost eliminat, turneul s-a încheiat în 3 minute!

A fost momentul în care userul a intrat la bănuieli și nu s-a liniștit până nu a aflat că șase din cei șapte jucători de la masa finală aveau conturi recente. Mai mult, de două luni ei jucau în turnee numai împreună! Trișorii au fost reclamați și departamentul de securitate al camerei a demarat o investigație a userilor "Sorcian", "domingo661", "SciorXxx", "dimitriax", "GASSGUSS" si "PowerCarl".

Lovitura de grație

Incredibil, însă, trișorii nu au renunțat la obiceiul lor și, după două zile, s-au ”așezat” din nou la masa de joc într-un high roller. De data asta au făcut-o alături de încă opt useri care aveau aproximativ același istoric cu al lor, dar și preferințe asemănătoare. Patru din cei suspectați au reușit să termine turneul pe primele patru locuri.

La puține momente după, userul cu numele ”FarseerFinland” a postat pe forum istoricul respectivilor jucători în turnee, dar și un fișier cu mâinile de la masa finală considerată de el dubioasă. Ulterior a mai venit cu încă 12 nume de useri ”pătați”. Printre aceștia, cei mai feroce erau "pesnokviv", "ven.pax.soy", "fausfalser", "diabolicox900", "coccopaga090", "cheflol", "A10cooming" si "PR3PEzzz".

Măsurile luate de camera de poker

Jucătorul care a făcut public ”denunțul” a fost contactat de cei de la "Risc Team". Apoi Tom Waters, managerul PartyPoker, a confirmat într-un interviu pentru CalvinAyre.com că lucrurile sunt adevărate: "Am găsit un număr de conturi care au fost depistate jucând în echipă. Scopul a fost clar - de a-i înșela pe ceilalți jucători!”. De asemenea, el a anunțat că toate conturile care au participat la înșelătorie au fost închise, iar banii jucătorilor respectivi confiscați. 

În același timp, Waters a dat asigurări că PartyPoker va face tot posibilul să despagubească victimele, el anunțând că toți banii confiscați vor fi redistribuiți jucătorilor afectați. Acesta a declarat însă că numele trișorilor nu vor fi făcute publice. "Chiar dacă e o idee bună, în realitate este foarte dificil de publicat identitățile lor. Și asta din cauza măsurii restrictive Data Protection Act", a încheiat managerul PartyPoker. 

Click aici pentru a juca poker de pe mobil!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!