Franţa se bate pentru titlul mondial! "Extraterestrul" Umtiti a spulberat visele belgienilor (VIDEO)

Aşa cum era de aşteptat, disputa dintre cele două echipe a fost una aprigă. Francezii au început curajos, dar belgienii au echilibrat jocul cu două ocazii excelente. Hazard (min.15) şi apoi Fellaini (min.20) au ratat din poziţii foarte bune. Francezii au simţit pericolul şi au urcat în atac, iar Pavard (foto: fifa.com) a ratat o şansă uriaşă în minutul 39. 

Vezi AICI un montaj cu cele mai importante faze din semifinala Franţa vs Belgia. 

Fotbalistul dorit de marile puteri ale Europei, în frunte cu Man United, s-a treziut singur cu portarul Courtois - iar jucătorul lui Chelsea a scos incredibil cu piciorul într-o situaţie critică. Apoi Pogba a scos o lovitură liberă în ultimele trei minute din prima repriză, dar pentru francezi nu a ieşit nimic concret. 

Trupa lui Deschamps a ieşit foarte hotărâtă de la vestiare, iar Umtiti a desachis scorul în minutul 51 - jucătorul Barcei şi-a pus capul la contribuţie după un corner şi Courtois s-a recunoscut învins la o fază în care mingea i-a şters "frizura" şi lui Fellaini. Reuşita a fost apaludată în picioare de către preşedintele Franţei - Emmanuel Macron, care a urmărit meciul de lângă Regina Matilda și Regele Philippe al Belgiei (captură foto: youtube).

Francezii au ţinut piciorul pe acceleraţie şi, după alte patru minute, au avut şansa lui 2+0 după o fază la care Mbappe şi Matuidi au creat panică în faţa lui Courtois. Belgienii s-au trezit şi au pus presiune la poarta lui Hugo Lloris, iar Mertens şi Hazard au fost principalele pericole. 

Belgienii au avut şansa egalării cu zece minute înainte de final, când Axel Witzsel l-a încercat pe Hugo Lloris cu un "trasor" din afara careului. Apoi Tolisso a ratat pentru 2-0, la o fază în care Courtois i-a salvat încă o dată pe belgieni. A fost ultima fază importantă a meciului la capătul căruia Franţa s-a calificat în marea finală care se va juca la la Moscova pe 15 iulie. 

Franţa se va bate pentru titlul mondial pentru prima dată după 12 ani - în 2006, francezii au pierdut trofeul după ce au fost învinşi de Italia la penalty-uri. "Cocoşii" au câştigat singurul lor titlu mondial din istorie la ediţia din 1998, după 3-0 în finală cu Brazilia. Mâine e ziua în care vom afla numele celeilalte echipe care se va bate pentru titlul mondial, după meciul dintre Croaţia şi Anglia. 

Pentru belgieni, este a doua oară (după ediţia din 1986) când sunt eliminaţi în semifinale la un Campionat Mondial - atunci, Belgia a pierdut cu 0-2 meciul cu Argentina. Apoi, belgienii au pierdut şi finala pentru locul 3, în faţa..Franţei! Trupa lui Roberto Martinez va juca în finala mică pe 14 iulie, la St. Petersburg. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi