Franţa - prima echipă calificată în semifinale la Mondial după 2-0 cu Uruguay (VIDEO)

Francezii au marcat de patru ori în optimi contra Argentinei, dar au primit o replică tăioasă în primele minute ale meciului cu Uruguay. Sud-americanii au atacat periculos în minutul 4, atunci când Stuani (înlocuitorul starului Cavani) nu s-a putut descurca după o pasă bună primită de la Luis Suarez. (foto: fifa.com)

Oamenii lui Deschamps au ratat şi ei o situaţie bună după un sfert de oră, la o fază la care Mbappe nu şi-a calculat bine paşii şi a sărit în contratimp la o recentrare a lui Giroud.

Francezii au continuat să atace şi rezultatul s-a văzut în minutul 40 - Griezmann a executat impecabil o lovitură liberă, iar Varane şi-a pus capul la contribuţie şi l-a învins pe Muslera! (foto: fifa.com)

Uruguayenii şi-au dorit enorm să revină în meci până la pauză, iar jucătorii lui Oscar Tabarez au fost chiar foarte aproape, dar Lloris a avut un reflex uluitor în finalul primei reprize la reluarea cu capul a lui Caceres. 

Francezii au ieşit la fel de hotărâţi pe teren şi după pauză, iar eforturile jucătorilor lui Didier Deschamps au fost din nou încununate de succes în minutul 61. Starul lui Atletico Madrid, Griezmann a prins un şut cu efect din afara careului, iar Muslera a scăpat mingea în poartă! A fost golul cu numărul 23 marcat de Griezmann (foto: fifa.com) în tricoul naţionalei. 

Francezii nu s-au liniştiti nici după marcarea golului doi şi au continuat să punăpresiune la poarta lui Muslera. Aşa s-a întâmplat şi în minutul 72, când Tolisso a încercat să plaseze frumos o minge.

Deşi şi-au dorit enorm să marcheze şi ei un gol, uruguayenii s-au lovit de o apărare foarte bine organizată de Didier Deschamps (foto: fifa.com) - care le-a administrat sud-americanilor prima înfrângere la competiţia din Rusia!

Francezii s-au calificat pentru a şasea oară în semifinalele unui turneu final mondial (după ediţiile din 1958, 1982, 1986, 1998 - au câştigat titlul şi 2006 - vicecampioni). Se vor confrunta în semifinale (10 iulie) cu Belgia - echipă pe care au bătut-o la penalty-uri în meciul pentru locul trei, la Mondialul din 1986. 

De partea cealaltă, Uruguayul nu a mai ajuns în semifinale la un Mondial din 2010 - atunci când au terminat pe locul patru (a pierdut finala mică cu 2-3 în faţa Germaniei). 

Vezi AICI un montaj cu cele mai importante faze din meciul Uruguay vs Franţa.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi