Framework la pariuri sportive pentru pariorii avansați: Value Bets, Kelly, Poisson și Monte Carlo la un loc

Pe site-ul PariuriX găsești tot felul de articole, de la cele elementare pentru pariorii începători până la materiale complicate destinate mai degrabă pariorilor cu experiență, care țintesc un câștig pe termen lung și care vor să se bazeze mai mult pe cunoștințele proprii și mai puțin pe noroc.

În cele ce urmează voi prezenta ceva mai complicat, destinat celor care au ca obiectiv să ajungă pariori profesioniști. Acest articol nu își propune să prezinte nimic de la 0, ci doar să pună cap la cap câteva cunoștințe învățate în alte articole. Practic prezint un framework care combină mai multe elemente cheie : o strategie de pariuri, un model de a găsi cele mai bune pariuri, o metodă de stabilire a probabilității de câștig și de a depista pariuri de valoare, un tipar pentru stabilirea mizelor, dar și un model de analiză a rezultatelor. 

Ține cont de următorul lucru: pentru a pune practică într-un mod corect tot ce prezint aici este necesară foarte multă muncă. Nu vreau să transform acest articol într-unul foarte lung și greu de citit, așa că îți voi spune din start ce cunoștințe trebuie să stăpânești și ce articole trebuie parcurse înainte de a trece mai departe. 

Aceasta este una din agențiile de pariuri online recomandate de PariuriX! Joacă și tu!


CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

  1. Lectură obligatorie înainte de a putea prezenta framework-ul
    1.1 Instrumente pe care să le folosim pentru a ne face viața mai ușoară

  2. În ce constă Framework-ul

  3. Exemplu concret de framework și de aplicare a acestuia
     


1. LECTURĂ OBLIGATORIE ÎNAINTE DE A PUTEA PREZENTA FRAMEWORK-UL


1.1 Instrumente pe care să le folosim pentru a ne face viața mai ușoară

  • Calculator de conversie cote decimale în cote fracționale (necesar la aplicarea formulei lui Kelly) : CLICK AICI

  • Calculator pentru a calcula sumele ce trebuiesc pariate conform formulei lui Kelly (le poți face și manual, dar este destul de anevoios): CLICK AICI

  • Calculator pentru a vedea care sunt probabilitățile de câștig conform modelul de distribuție Poisson (obligatoriu de folosit, e foarte greu de făcut calculele manual): CLICK AICI

  • Dacă ai un amic programator cu cunoștințe medii, îl poți ruga să îți facă o aplicație simplă pentru utilizarea distribuției Poisson în funcție de ce avem noi nevoie, cu siguranță îți va ușura munca. De asemenea, recomand să pregătești un sheet în Excel pentru metoda de simulare Monte Carlo.

 

2. ÎN CE CONSTĂ FRAMEWORK-UL

Pornesc de la ideea că deja stăpânești noțiuni precum Kelly, Poisson, Monte Carlo sau value bets, pentru că de aceea ți-am dat link-urile de mai sus!

  • Pasul 1 - Stabilim un buget de pariuri de 100 de unități, unde o unitate poate fi orice sumă de bani atâta timp cât nu ne va afecta cu nimic DACĂ pierdem banca de pariuri. 

  • Pasul 2 - Ne propunem să jucăm doar pariuri single pe opțiuni a căror probabilitate poate fi calculată cu distribuția Poisson (over/under, scor corect, total cornere/ cartonașe etc)Analizăm meciurile care ne interesează (aici trebuie să ai un model propriu de analiză adaptat la stilul tău de joc, nu am cum să îți dau ceva de-a ”gata” pentru că ce merge la mine ar putea să nu meargă la tine sau invers. Dar poți lua ghidul cu analiza meciurilor ca punct de plecare). Alegem doar pronosticurile under / over care credem noi că vor ieși și trecem la pasul 3.

  • Pasul 3 - Utilizăm distribuția Poisson pentru a calcula probabilitatea de câștig a pariurilor pe care vrem să le jucăm.

  • Pasul 4 - Aplicăm respectiva probabilitate în formula lui Kelly și vedem care pariuri merită jucate (au o valoare de peste 1.00). Ideal  este să ai cont la măcar 3-4 agenții de pariuri (noi recomandăm ACEȘTI 5 OPERATORI) și să ții mereu cont de cea mai mare cotă. 

  • Pasul 5 - Luăm respectivele pariuri și le jucăm acolo unde este cota mai bună. Renunțăm la pariurile cu o valoare de sub 1.00.

  • Pasul 6 - După ce avem minim 100 de pariuri jucate utiliăm metoda de simulare Monte Carlo pentru a analiza rezultatele noastre. Dacă există discrepanțe mari între rezultatele anticipate și rezultatele reale, atunci înseamnă că trebuie să îmbunătățești modul în care alegi ponturile pe care să le joci, dar și formula cu care calculezi numărul mediu de goluri așteptat în meci necesar pentru utilizarea distribuției Poisson. Când vei ajunge la acest punct, vei începe să îți dai seama singur cam ce fel de modificări sunt necesare.

Teoretic, dacă probabilitățile găsite de tine sunt cele corecte, ar trebui să faci profit pe termen lung. Dar știi cum e în pariuri sportive, nimic nu e sigur. Oricum aplicarea acestui framework te poate transforma într-un parior mai bun, dar necesită foarte mult timp pentru o utilizare corectă! Nu e pentru oricine! 

 

3. EXEMPLU CONCRET DE FRAMEWORK ȘI DE APLICARE A ACESTUIA

Voi lua un exemplu cu 15 pariuri, deși ar trebui minim 100 de pariuri pentru ca rezultatele să fie relevante. Dar iau acest exemplu redus ca să îți faci o idee concretă despre ce este vorba.

  • Pasul 1 : Am stabilit un buget de 100 de unități.
  • Pasul 2 : Am analizat peste 100 de meciuri, din care am găsit vreo 50 de pariuri over / under pe care le-aș juca.
  • Pasul 3 : Am folosit pe acestea ditribuția Poisson pentru a calcula probabilitatea de câștig
  • Pasul 4 : Am introdus respectiva probabilitate în formula lui Kelly luând în considerare cea mai bună cotă oferită de oricare din cele 5 agenții recomandate. Dintre aceste pariuri, am găsit 15 pe care conform formulei lui Kelly merităm să le jucăm.
  • Pasul 5: Am jucat respectivele pariuri după cum urmează (mizele fiind și ele stabilite conform formulei lui Kelly).
  • Pasul 6: Simulăm în Monte Carlo și comparăm rezultatele găsite

Pariu

Meci

Pariu

Cotă

P.C

M.K

Rezultat

P/M

1

Sepsi vs Juventus (21.07.2017)

over 2.5 goluri

2.33

47%

7.15u

Câștigat

+9.51

2

Craiova vs Concordia (22.07.2017)

over 2.5 goluri

2.25

48%

6.4u

Pierdut

-6.4u

3

CSKA Sofia vs Ludogorets (22.07.17)

sub 1.5 goluri

3.25

35%

6.1u

Câștigat

+13.72

4

Zapresic Hajduk Split (23.07.2017)

sub 2.5 goluri

1.85

57.5%

7.15u

Pierdut

-7.15u

5

Iași vs Gaz Metan (23.07.2017)

over 9.5 cornere

2.00

55%

10u

Câștigat

+10

6

Iași vs Gaz Metan (23.07.2017)

scor corect 2:0

13.00

9%

1.5u

Pierdut

-1.5u

7

Dinamo vs Botoșani (23.07.2017)

sub 1.5 goluri

3.50

35%

8u

Câștigat

+20

8

Dinamo Moscova vs Ural (23.07.17)

peste 3.5 goluri

4.00

28.5%

4u

Pierdut

-4u

9

Rostov vs Grozny (23.072017)

peste 3.5 goluri

3.80

30.5%

5u

Pierdut

-5u

10

Ufa vs Spartak Moscova (23.07.17)

peste 3.5 goluri

3.90

33%

9u

Pierdut

-9u

11

Dunav Ruse vs Beroe (24.07.2017)

sub 2.5 goluri

1.75

62%

11u

Câștigat

+8.25

12

Voluntari vs Astra (24.07.2017)

over 9.5 cornere

2.00

55%

10u

Pierdut

-10u

13

Voluntari vs Astra (24.07.2017)

over 3.5 goluri

4.50

25%

3u

Câștigat

+10.5

14

Qarabag vs Sheriff (25.07.2017)

over 2.5 goluri

2.25

48%

6.4u

Pierdut

-6.4u

15

AEK Athens vs CSKA Moscova

over 2.5 goluri

2.88

38.5%

5.8u

Pierdut

-5.8u

Profit / pierderi totale

+16.23u

P.C – probabilitate de câștig conform modelul de distribuție Poisson

M.K – miză ce trebuie jucată conform modelului lui Kelly

P/M –Profit / minus

Nu voi intra în amănunte pentru fiecare pas pentru că așa cum am spus avem articole amănunțite pentru fiecare aspect în parte, și nu are rost să reiau. Pornesc de la ideea că ai citit deja acele articole (așa cum am recomandat) și știi deja ce este de făcut. 

Îți voi explica doar la primul pariu ca să ai o idee de bază:

  • Am analizat meciul Sepsi vs Juventus și am ajuns la concluzia că este posibil să se înscrie peste 2.5 goluri
  • Am comparat cotele agențiilor recomandate, și am văzut că cea mai mare cotă oferită pentru acest pariu este de 2.33.
  • Cu ajutorul modelului de distribuție Poisson am găsit o probabilitate de 47% ca pariul să fie câștigător.
  • Am utilizat formula lui Kelly luând în considerare aceste variabile (47% probabilitate de câștig, 53% probabilitate de a pierde, cotă 2.33 în decimal, deci 133/100 în fracțional), iar aceasta mi-a arătat că am pe mână un pariu de valoare și că ar trebui să pariez 7.15% din bancă, deci 7.15 unități.
  • Am câștigat pariul, ceea ce înseamnă un profitde 9.51 unități. 

Pe același principiu se calculează și la pariurile următoare. Cu siguranță acest framework nu este recomandat oricui, însă am considerat că este necesar să venim și cu materiale mai complexe, nu doar cu tutoriale și ghiduri pentru începători.

Aceasta este una din agențiile de pariuri online recomandate de PariuriX! Joacă și tu!

 

Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive