Fotbalul trece la next level: cartonașe roșii pentru antrenorii și oficialii nervoși!

Măsurile revoluționare gândite de șefii fotbalului din Europa au trecut mări și țări și le-au dat idei și altora. Așa se face că acum Federația de fotbal din Australia vrea să meargă până într-acolo încât la un meci să poată fi pedepsiți cu cartonașe nu doar jucătorii, ci și antrenori şi oficialii celor două echipe! 

Noile măsuri prevăd ca cel roșu să fie acordat în cazul în care antrenorul sau alţi membri ai staff-ului său vor arunca sticle cu apă de o manieră ''agresivă şi periculoasă'' în teren sau pe marginea acestuia. De asemenea, vor primi cartonașul roșu și dacă vor scuipa sau vor folosi un limbaj insultător, ori dacă vor intra cu intenţii agresive în zona băncii de rezerve a echipei adverse.

Pe de altă parte, aruncarea unei sticle cu apă ca manifestare a frustrării, aplaudarea în mod ironic a arbitrilor după deciziile luate, ieşirea din spaţiul tehnic (foto: the-afc.com) sau gesturile provocatoare vor fi penalizate cu cartonaşul galben.

"Toate acestea vor ajuta fanii şi telespectatorii să înţeleagă mai bine problemele cu care se confruntă arbitrii săptămânal şi vor ajuta la promovarea respectului faţă de aceştia. De asemenea, vrem să existe un respect reciproc între băncile tehnice ale echipelor care se confruntă pe teren", a declarat preşedintele A-League, Greg O'Rourke.

Noua decizie va intra în vigoare începând din week-endul viitor. Campionatul australian a cunoscut o dezvoltare incredibilă în ultimii ani, dovadă și ultima calificare obținută la barajul pentru Cupa Mondială de la anul. Dacă vor câștiga disputa cu Honduras, australienii se vor califica pentru a cincea oară la un turneu final mondial după edițiile din 1974, 2006, 2010 și 2014. 

Din jucătorii convocați de selecționerul Angelos Postecoglou (foto: abc.net.au) pentru dubla din baraj cu Honduras, doar 5 joacă în campionatul Australiei! Restul evoluează în Europa și Asia.

Lotul naționalei Australiei pentru meciul de baraj (5 și 10 noiembrie):

PORTARI: Mitchell Langerak (Levante), Mat Ryan (Brighton), Danny Vukovic (Genk)
FUNDAȘI: Aziz Behich (Bursaspor), Milos Degenek (Yokohama Marinos), Alex Gersbach (Rosenborg), Craig Goodwin (Sparta Rotterdam), Matthew Jurman (Suwon), Ryan McGowan (Al Sharjah), Josh Risdon (Western Sydney Wanderers), Trent Sainsbury (Jiangsu Suning), Bailey Wright (Bristol City)
MIJLOCAȘI: Jackson Irvine (Hull City), Mile Jedinak (Aston Villa), James Jeggo (Sturm Graz), Massimo Luongo (QPR), Mark Milligan (Melbourne Victory), Aaron Mooy (Huddersfield), Tom Rogic (Celtic), James Troisi (Melbourne Victory).
ATACANȚI: Tim Cahill (Melbourne City), Tom Juric (Luzern), Robbie Kruse (Bochum), Mathew Leckie (Hertha Berlin), Nikita Rukavytsya (Maccabi Haifa).

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi