Fotbalul spaniol - măcinat de blaturi la pariuri!

Un ultim raport al autorităților spaniole arată un nivel crescut îngrijorător în ceea ce privește meciurile aranjate în ligile inferioare de fotbal. O bună parte dintre acestea sunt suspectate de blaturi la pariuri, dar în acest moment niic liga profesionistă spaniolă și nici federația nu au s-au omorât cu firea în încercarea de a stopa acest fenomen periculos. 

Se vorbește de o listă cu cel puțin 10 meciuri trucate în perioada ianuarie-decembrie 2017, jocuri raportate de către cei de la Sportradar ca suspecte în ceea ce privește ”modelele” de pariere.

Meciurile cel mai des amintite sunt cele jucate în etapele a treia și a patra a ligilor spaniole, atunci când scorurile nu atrăgeau nici atenția și nici rezultatul meciurilor nu cântărea atât de greu. Iar piața neagră globală a pariurilor a fost estimată la aproximativ 580 milioane de euro pe sezon. 

Vorbim aici de o sumă uriașă, care depășește cu mult veniturile generate de toate cluburile luate la un loc din ligile spaniole în care multe grupări abia reușesc să se descurce de banii pentru salarii și prime. ”Punctele” de acoperire a acestor ligi sunt impresionant de mari, în special pe piețele asiatice. Dar meciurile care au fost raportate și detaliate la Insideworldfootball pot fi doar o parte din vârful acestui ”aisberg”.

Pe Segunda B (liga a treia spaniolă), cu aproximativ 1.500 de meciuri în total, s-au făcut pariuri de aproximativ 200.000 de euro pe meci! După ce se trage linie, reiese un total de aproximativ 300 milioane de euro! De asemenea, pe Tercera Division (liga a patra spaniolă), cu ​​peste 7.000 de partide jucate, s-au pariat aproximativ 110.000 de euro pe meci - totalul fiind de 280 milioane de euro.

Toate acestea fac parte din piața nereglementată de jocuri de noroc sau fără licență, ieșite din radarul monitorizării concrete. Iar aici ar fi trebuit să intervină autoritățile spaniole din fotbal, care sunt acuzate că nu au făcut aproape nimic să colaboreze cu autoritățile pentru a-i prinde pe cei care păcălesc fotbalul. Din pleiada de meciuri suspecte de blaturi la pariuri, patru sunt din Segunda B și nu mai puțin de opt din Tercera Division. Mai mult, cinci dintre aceste partide au urmat modele similare de pariere, cu mize mari pe rezultatul final și ep numărul de goluri. 

O sursă apropiată ligii profesioniste de fotbal spaniole, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a dezvăluit că ”acesta reprezintă cel mai mare dezastru pentru integritatea fotbalușlui spaniol. Suntem deja prinși în scandaluri de corupție atât interne, cât și internaționale (nn - referire clară la arestarea fostului președinte al federației, Angel Maria Villar). Se pare că acești infractorii distrug chiar inima fotbalului nostru!".

Confruntat cu aceste fapte și întrebat dacă s-ar putea face ceva pentru a limita cât mai mult posibil blaturile la pariuri, directorul general al Sportradar și-a exprimat punctul de vedere."În general, nu comentăm public la acuzațiile de meciuri aranjate și nu știm cine a vorbit despre asta. Dar da, acesta este unul din rapoartele noastre. Și, ca să fim și mai bine înțeleși, trebuie spus că noi nu monitorizăm în mod regulat ligile spaniole de fotbal, în speță divizia a treia sau a patra. Dar trebuie să recunosc că ceea ce am depistat ne preocupă foarte mult. Este, într-adevăr, o activitate criminală care aduce mari prejudicii sportului în general”, a declarat  Andreas Krannich (foto: sportindustry.biz)

Presa a intrat în posesia ”listei rușinii” întocmită de cei de la Sportradar, iar meciurile vizate sunt: 

Segunda B
Villarreal B vs. Club Deportivo Eldense (18 februarie 2017) - FT 4: 0 (HT2: 0)

Majoritatea pariurilor au fost pe Eldense că pierde la o diferență între două și patru goluri pentru a fi înscrise în total. De asemenea, s-a mizat pe o penalizare (cartonaș) în ultimele cinci minute (s-a întâmplat în min. 87)

Atletico Baleares vs. Club Deportivo Eldense (05 martie 2017) - FT 5: 0 (HT2: 0)

Pariul pe Eldense pierde la cel puțin 3 sau 4 goluri. Al treilea gol a fost indicat că se marchează după 65 de minute (a fost la min. 67)

UD Cornella vs. Club Deportivo Eldense (19 martie 2017 - FT 3: 1 (HT3: 0)

S-a pariat masiv pe cel puțin 3 goluri în meci. A fost meciul după care David Aguilar, președintele consiliului de administrație al clubului Deportivo Eldense, a spus că a are motive să creadă că a fost blat. 

Athletic Bilbao B vs. CD Vitoria  (01 noiembrie 2017) - FT 1: 0 (HT 1: 0)

Pariurile masive au fost pe Vitoria să piardă prima repriză și cel puțin un gol să fie marcat până la pauză. 

Tercera Division
CD Alcala vs. CD Guadalcacin (14 mai 2017) - FT 2: 2 (HT 0: 1)

Alcala avea nevoie de un punct pentru a rămâne în divizie. Pariul a fost plasat pe gazde pentru a evita înfrângerea imediat ce Guadalcacin a marcat pentru 0-1. De asemenea, din acel moment s-a mers pe minim patru goluri marcate în meci. 

UD San ​​Fernando vs. CD El Cotillo (10 septembrie 2017) - FT 6: 0 (HT 3: 0)

Pariuri masive pe înfrângerea oaspeților la o diferență mare de goluri. După 2-0, s-a înregistrat o ”avalanșă” de pariuri pe faptul că cei de la Cotillo vor pierde la cel puțin patru goluri, apoi la șase goluri diferență! 

UB Lebrijana vs. CD Alcala (01 octombrie 2017) - FT 3: 0 (HT2: 0)

Pariuri multe pe Alcala să piardă prima repriză și să piardă meciul la cel puțin trei goluri diferență.

CD Cieza vs. CF Castillo Huercal Overa ( ligă regională / 01 noiembrie 2017) - FT 2: 0 (HT 1: 0)

Pariuri masive pe Huercal Over să piardă la cel puțin 2 goluri diferență.

CD Becerril vs. CD Virgen Del Camino (01.11.2017)  - FT 1: 2 (HT 0: 2)

Pariuri pe cel puțin 3 goluri în total în meci.

El Palo vs. UD San ​​Pedro (19 noiembrie 2017)FT 3: 0 (HT 1: 0)

Pariurile pe minim trei goluri în meci. 

D Alcala vs. CD Gerena (19 noiembrie 2017) FT 0: 2 (HT 0: 0)

Pariuri pe două sau mai multe goluri în total.

El Palo vs. CD Huetor Vega (02 decembrie 2017) - FT 3: 2 (HT 1: 0)

Pariuri pe cel puțin 4/5 goluri, un penalty în meci și eliminare în ultimele 10 minute. Al treilea gol a fost un penalty, iar oaspeții au încasat un cartonaș roșu în minutul 80.

(sursa: insideworldfootball.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!