Fotbalul, rege și la pariuri. Profituri uriașe în Anglia

Statisticile Comisiei pentru jocuri de noroc din Regatul Unit au scos la iveală sume colosale câștigate de către operatorii de jocuri de noroc - nu mai puțin de 1,4 miliarde de lire sterline într-un an doar din fotbal! În perioada octombrie 2015 - septemberie 2016, casele de pariuri au obținut profituri de 333,4 milioane lire sterline numai din pariurile plasate pe evenimente din sport!! Un profit record pe 12 luni, în timp ce întreaga ”industrie” a jocurilor de noroc din Marea Britanie a înregistrat un câștig brut de 13,8 miliarde lire sterline. 

Cele mai îngrijorătoare statistici sunt pe meciurile de fotbal, evenimente vizate și de jucătorii din campionatele de fotbal din Marea Britanie - ultimul caz fiind al lui Joey Barton (Foto: burnleyfootballclub.com) - suspendat 18 luni pentru pariuri.

Federația de Fotbal din Anglia a încheiat recent un parteneriat de sponsorizare și publicitate cu cei de la Compania Ladbrokes, dar șeful fotbalului Greg Clarke a declarat de curând că federația va trebui să-și reconsidere poziția în relația cu casele de pariuri. Presa din Anglia scrie că e de așteptat ca în această vară șefii fotbalului să-și schimbe planurile și să renunțe la astfel de parteneriate ”nocive”. 

Fă-ți un cont și joacă la casele de pariuri online recomandate de noi!

Cu toate astea, psiho-terapeutul Steve Pope a declarat că nu crede că aceste obiceiuri ale jucătorilor de fotbal vor lua sfârșit ci, din contră, fenomenul va cunoaște o creștere. Pope, care a avut printre pacienți nume sonore de fotbaliști (dar pe care nu le-a dezvăluit din motive lesne de înțeles), a dezvăluit că fenomenul este aproape de necontrolat în ligile inferioare, unde salariile sunt foarte mici, iar tentațiile sunt mari. Astfel, au fost cazuri când jucătorii au furat obiecte de valoare din vestiar ale celorlalți colegi pentru a le vinde și a obține banii necesari ”alimentării” dependenței lor față de jocurile de noroc. De asemenea, Steve Pope (Foto: Sunday People) a povestit că au fost și unii fotbaliști care au făcut împrumuturi pe care apoi nu au mai putut să le ramburseze..

”Situația se înrăutățește an de an. Jocurile de noroc au devenit o distracție și chiar un hobby pentru fotbaliști. A spune că Joey (nn - Joey Barton) este vârful aisbergului este o minciună. Eu pot spune că cel puțin jumătate dintre membrii unei echipei sunt jucători obișnuiți la pariuri, un număr mare dintre aceștia fiind deja dependenți și care au nevoie urgent de ajutor”, a declarat terapeutul Steve Pope (57 de ani), care a avut până acum peste 250 de pacienți - toți jucători profesioniști sau tineri de la academiile de fotbal. 

Sursa/mirror.co.uk/sport/football/news/football-betting-worth-14billion-gambling-10498762

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi