Fotbalist român suspendat un an pentru aranjarea meciurilor la pariuri!

Federația de fotbal din Irlanda a demarat acum câteva luni o anchetă cu privire la mai multe meciuri ale echipei Athlone Town, suspecte de blaturi la pariuri. Astăzi, unul dintre fotbaliștii români ai acestei grupări și-a aflat pedeapsa. Una grea...Astfel, Dragoș Sfrijan (foto: facebook.com) a fost suspendat 12 luni pentru trucare de meciuri!

Gazeta Sporturilor scrie că fotbalistul trecut pe la Berceni, Brașov, Foresta Suceava și Dunărea Galați era anchetat împreună cu portarul leton Igor Labuts. Cei doi au încălcat următoarele articole ale regulamentului Federație de Fotbal din Irlanda:

- ”dezorientarea jocului (articolul 99)”

- ”manipularea meciului (articolul 105)”

- ”pariuri ilegale (articolul 106) "

Sfrijan a marcat singurul gol al echipei sale în confruntarea dintre Longford Town și Athlone Town, scor 3-1. Ancheta a pornit după ce șefii federației din Irlanda au fost sesizați de firma ”Sportradar” în privința sumelor și oscilațiilor bizare pe cotele de la pariuri ale multor meciuri susținute de către Athlone Town. 

Din afacere nu a lipsit nici Eric Mao, nimeni altul decât fostul patron de la Academica Clinceni! Cetățean chinez, Mao a devenit acționar majoritar al echipei irlandeze în această primăvară, dar omul de afaceri a scos la înaintare alte nume ca să nu dea de bănuit. Eric Mao este unul dintre cei pe care șefii UEFA l-au caracaterizat ca fiind un ”personaj” extrem de activ în mafia asiatică a pariurilor. 

Grupul de investitori în spatele cărora s-a aflat Eric Mao a plătit 500.000 de dolari pentru preluarea a 70% din acțiunile clubului irlandez. O sumă infimă dacă e să ne referim la suma obținută în mod constant de mafia pariurilor pentru un singur meci disputat de Athlone Town, de 600.000 dolari!..

Mao a deținut în ultimii ani mai multe cluburi din țările baltice, Portugalia, Irlanda. Pe piața din România și-a făcut apariția în ianuarie 2016, odată cu preluarea grupării din Liga a doua - Academica Clinceni. La puțin timp după perfectarea afacerii, au început să apară primele suspiciuni cu privire la rezultatul mai multor partide jucate de cei de la Clinceni. Ulterior, toate acestea au fost dovedite de către Departamentul de Integritate al FRF.

E și cazul meciului dintre Clinceni și Bucovina Pojorâta. Atunci, portarului Andrei Marinescu (foto: liga2.prosport.ro) i s-a cerut să participe la aranjarea partidei câștigată în cele din urmă de ilfoveni cu scorul de 5-1. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi